Vertaal deze pagina

Huur opzeggen

Het opzeggen van de huurovereenkomst kunt u zelf regelen via het formulier huur opzeggen. U kunt het ook schriftelijk of per e-mail aan ons doorgeven. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is minimaal 1 maand en maximaal 3 maanden.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Ik wil de huur opzeggen voor een overleden familielid. Hoe doe ik dat?

U kunt op elke dag van de maand de huur van de woning opzeggen via onze website. U heeft een opzegtermijn van minimaal één maand en maximaal twee maanden. De laatste huurdag moet een werkdag zijn.

Bij de huuropzegging moet u een kopie van de overlijdensakte, een kopie van uw ID en de akte van nalatenschap inleveren. Geef uw correspondentieadres en telefoonnummer door. Alleen dan kunnen we de opzegging in behandeling nemen. Een huuropzegging is definitief, u kunt hier niet op terugkomen.

Klik hier om direct de huur op te zeggen. 

Mijn partner is overleden. We zijn niet gehuwd. Ik wil graag in de woning blijven wonen. Wat kan ik doen?

Als u al lang samen woonde, dan bent u misschien medehuurder. Als dat zo is, dan kunt u in de woning blijven. Wij hebben een paar gegevens van u nodig. Neem contact met ons op. Kijk op de contactpagina voor de contactmogelijkheden.

 

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien?

Nee. Een huuropzegging is definitief. Zijn er bijzondere omstandigheden? Neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op via 038 - 4680123.

Hoe zeg ik de huur van een bedrijfsruimte op?

Dit kan alleen per aangetekende brief. In de huurovereenkomst staat wat de opzegtermijn is.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap en gaan uit elkaar. Wat gebeurt er met de huurovereenkomst?

U heeft allebei recht op de woning. U spreekt samen af wie in de woning blijft wonen. Geeft u deze wijziging aan ons door. Dit doet u door het formulier eenzijdige huuropzegging in te vullen. In het formulier staat welke papieren wij van u nodig hebben om deze wijziging door te voeren.

Hoe kan ik mijn huur opzeggen?

U kunt elke dag van de maand de huur opzeggen via dit formulier: Klik hier. Dit moet minimaal 1 maand van tevoren. De laatste huurdag moet een werkdag zijn.

Wat gebeurt er als ik mijn garage of parkeerplaats heb opgezegd?

U krijgt binnen een week een bevestiging via e-mail. Hebben wij uw e-mailadres niet, dan krijgt u de bevestiging per post. De afstandsbediening of sleutels levert u op uw laatste huurdag op ons kantoor in.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Nee. Alleen de personen die op de huurovereenkomst staan, kunnen de huur opzeggen. U kunt de huur via onze site opzeggen: Klik hier.

Mijn echtgenoot/geregistreerd partner is overleden. Ik blijf in de woning wonen. Wat moet ik doen?

U hoeft alleen een kopie van een geldig legitimatiebewijs van uzelf en de overlijdensakte te sturen naar info@swz.nl. Wij zetten de huurovereenkomst daarna op uw naam. U krijgt geen nieuw huurcontract.

Heeft u verder nog vragen?

038-468 0123

Antwoord binnen 5 werkdagen