Huur opzeggen

Het opzeggen van de huurovereenkomst kunt u zelf regelen. Klik hier om het formulier huur opzeggen in te vullen. U kunt het ook schriftelijk aan ons doorgeven. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is minimaal 1 maand en maximaal 3 maanden.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien?

Nee. Een huuropzegging is definitief. Zijn er bijzondere omstandigheden? Neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op. Klik hier om dit per mail te doen.

Ik wil de huur opzeggen voor een overleden familielid. Hoe doe ik dat?

U kunt op elke dag van de maand de huur van de woning opzeggen via onze website. U heeft een opzegtermijn van minimaal één maand en maximaal twee maanden. De laatste huurdag moet een werkdag zijn.

Bij de huuropzegging moet u een kopie van de overlijdensakte, een kopie van uw ID en de akte van nalatenschap inleveren. Geef uw correspondentieadres en telefoonnummer door. Alleen dan kunnen we de opzegging in behandeling nemen. Een huuropzegging is definitief, u kunt hier niet op terugkomen.

Klik hier om direct de huur op te zeggen. 

Hoe kan ik mijn huur opzeggen?

U kunt elke dag van de maand de huur opzeggen via dit formulier: Klik hier. Dit moet minimaal 1 maand van tevoren. De laatste huurdag moet een werkdag zijn.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap en gaan uit elkaar. Wat gebeurt er met de huurovereenkomst?

U heeft allebei recht op de woning. U spreekt samen af wie in de woning blijft wonen. Geeft u deze wijziging aan ons door. Dit doet u door het formulier eenzijdige huuropzegging in te vullen. In het formulier staat welke papieren wij van u nodig hebben om deze wijziging door te voeren.

Mijn partner is overleden. We zijn niet getrouwd. Ik wil graag in de woning blijven wonen. Wat kan ik doen?

Als u al lang samen woonde, dan bent u misschien medehuurder. Als dat zo is, dan kunt u in de woning blijven.  Klik hier om uw situatie aan ons door te geven.

 

Mijn echtgenoot/geregistreerd partner is overleden. Ik blijf in de woning wonen. Wat moet ik doen?

U hoeft alleen een kopie van een geldig legitimatiebewijs van uzelf en de overlijdensakte op te sturen. Klik hier om dit aan ons door te geven. Wij zetten de huurovereenkomst daarna op uw naam. U krijgt geen nieuw huurcontract.

Hoe zeg ik de huur van een bedrijfsruimte op?

Dit kan alleen per aangetekende brief. In de huurovereenkomst staat wat de opzegtermijn is.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Nee. Alleen de personen die op de huurovereenkomst staan, kunnen de huur opzeggen. U kunt de huur via onze site opzeggen: Klik hier.

Wat gebeurt er als ik mijn garage of parkeerplaats heb opgezegd?

U krijgt binnen een week een bevestiging via e-mail. Hebben wij uw e-mailadres niet, dan krijgt u de bevestiging per post. De afstandsbediening of sleutels levert u op uw laatste huurdag op ons kantoor in.