Vertaal deze pagina

Huur opzeggen

Het opzeggen van de huurovereenkomst kunt u zelf regelen via het formulier huur opzeggen. U kunt het ook schriftelijk of per e-mail aan ons doorgeven. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is minimaal 1 maand en maximaal 3 maanden.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname?

Overname regelt u zelf met de nieuwe huurder. U beslist of u spullen ter overname aanbiedt en de nieuwe huurder beslist of hij/zij dit overneemt. U bepaalt of er geld voor betaald moet worden. Op het overnameformulier huuropzeggen schrijft u precies wat de nieuwe huurder overneemt. U ondertekent dit beiden. Het formulier levert u op de laatste huurdag samen met de sleutels in. U mag alleen de overgenomen spullen in de woning achterlaten. Wordt uw woning verkocht of gesloopt? Dan kunt u tijdens de voorinspectie overleggen wat er in de woning mag achterblijven. Hiervoor krijgt u geen vergoeding.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien?

Nee. Een huuropzegging is definitief, u kunt er niet op terugkomen. Zijn er bijzondere omstandigheden? Neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op via 038 - 4680123.

Ik heb de huur opgezegd. Kan ik de einddatum nog veranderen?

Dit kan alleen als er nog geen nieuwe huurder is. Als er wel een nieuwe huurder is, dan kan het meestal niet.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

Is uw partnerschap geregistreerd of staat de huurovereenkomst op beide namen? Dan heeft u allebei recht op de woning. U bepaalt zelf wie in de woning blijft wonen. U geeft dit aan ons door via het formulier formulier eenzijdige huuropzegging. Stuur een kopie van het legitimatiebewijs van uw beiden mee.

Mijn echtgenoot/geregistreerd partner is overleden. Ik blijf in de woning wonen. Wat moet ik doen?

Allerleerst gecondoleerd met het verlies van uw partner. U hoeft alleen een kopie van een geldig legitimatiebewijs van uzelf en de overlijdensakte te sturen naar info@swz.nl. Wij zetten de huurovereenkomst daarna op uw naam. U krijgt geen nieuw huurcontract.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap en gaan uit elkaar. Wat gebeurt er met de huurovereenkomst?

Bij een geregistreerd partnerschap heeft u allebei recht op de woning. U spreekt samen af wie in de woning blijft wonen. Daarna is het belangrijk dat u deze wijziging aan ons doorgeeft. Dit doet u door het formulier eenzijdige huuropzegging volledig in te vullen en beide te ondertekenen. In het formulier staat welke papieren wij van u nodig hebben om deze wijziging door te voeren.

Mijn partner is overleden. We zijn niet gehuwd. Ik wil graag in de woning blijven wonen. Wat kan ik doen?

Allereerst gecondoleerd met uw verlies. Als u al lang samen woonde, dan kunt u mogelijk aangemerkt worden als medehuurder. Als dat zo is, dan kunt u in de woning blijven. Wel hebben wij enkele gegevens van u nodig. Neem contact met ons op. Kijk op de contactpagina voor de contactmogelijkheden.

 

Hoe zeg ik de huur van een bedrijfsruimte op?

U kunt de huur alleen per aangetekende brief opzeggen. In de huurovereenkomst staat wat de opzegtermijn is.

Wat gebeurt er als ik mijn garage/parkeerplaats heb opgezegd?

U ontvangt binnen een week een bevestiging via e-mail. Is uw e-mailadres niet bekend bij ons, dan ontvangt u de bevestiging per post. De afstandsbediening of sleutels levert u op uw laatste huurdag op ons kantoor in.

Onze huurovereenkomst staat op 2 namen, een van de namen moet er af. Hiervoor heb ik een mail naar jullie gestuurd. Hoe gaat het nu verder?

U krijgt binnen 14 dagen een brief van ons. Als wij uw verzoek goedkeuren, passen wij de huurovereenkomst aan. Hierbij moeten wij rekening houden met de wettelijke termijn voor opzeggen. Als wij uw opzegging niet goedkeuren, dan krijgt u een brief waarin wij uitleggen waarom wij niet akkoord gaan.

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

De opzegtermijn is minimaal een maand.

Ik wil de huur opzeggen van een overleden familielid. Hoe doe ik dat?

U kunt op elke dag van de maand de huur van uw woning opzeggen via onze website. Ga hiervoor naar de homepagina en klik daar op Huur opzeggen. U heeft een opzegtermijn van minimaal 1 maand en maximaal 2 maanden. De laatste huurdag moet een werkdag zijn. Lever een kopie van de overlijdensakte in. Geef uw correspondentieadres en telefoonnummer door bij de huuropzegging. Alleen dan kunnen we de opzegging in behandeling nemen. Een huuropzegging is definitief, u kunt hier niet op terugkomen.

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

U kunt elke dag van de maand de huur opzeggen. Dit moet minimaal 1 maand van tevoren. De laatste huurdag moet een werkdag zijn. Valt uw gekozen datum in het weekend of op een feestdag? Kies dan een werkdag voor of na die datum. De opzegtermijn staat altijd in de huurovereenkomst.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Nee. Alleen de huurder die op de huurovereenkomst staat kan de huur opzeggen. Is er een medehuurder? Dan tekent u beide voor de opzegging. U kunt de huur ook via onze site opzeggen. Klik hier om uw huur op te zeggen.

Hoe ver is het met de door mij aangevraagde woningruil?

Hiervoor kunt u contact met ons opnemen, dan zoeken wij dit voor u uit. Kijk op de contactpagina voor de contactmogelijkheden.

Wanneer krijg ik een bevestiging van de huuropzegging?

U ontvangt binnen een week een bevestiging via e-mail. Als uw e-mailadres niet bekend bij ons, dan ontvangt u de bevestiging per post.

Heeft u verder nog vragen?

038-468 0123

Antwoord binnen 5 werkdagen