Tuinonderhoud

Het is belangrijk dat uw tuin er netjes uitziet. Een slecht onderhouden tuin is vaak een punt van ergenis bij buren. Daarnaast gaat het ten koste van het aanzicht van de buurt.

Veel gevraagd over Tuinonderhoud

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Mag dit? Wie doet dit?

Voor het kappen van een boom gelden een aantal voorwaarden. Soms mag u een boom niet kappen of heeft u een vergunning nodig. Op www.zwolle.nl leest u meer over de voorwaarden. U bent zelf verantwoordelijk voor het kappen van een boom.

 

Mag ik een schutting verwijderen of een andere schutting neerzetten?

Als de schutting alleen van u is, beslist u zelf of u deze verwijdert of vervangt. Staat de schutting op de grens met uw buren? Dan is de schutting van u beiden. U kunt alleen iets veranderen als uw buren dat ook willen.

Wat kan ik doen als mijn buren hun tuin niet of slecht onderhouden?

Wij vragen u altijd om hierover in gesprek te gaan met uw buren. Vaak is er wel een oplossing te bedenken. Klik hier als dit niet helpt. U kunt ook Buurtbemiddeling inschakelen. Kijk op www.traverswelzijn.nl voor de contactgegevens.

Ik kan mijn tuin niet meer onderhouden. Wat kan ik doen?

Vraag vrienden of familie of zij u kunnen helpen. Kent u niemand die u kan helpen? Vraag dan bij de vrijwilligerscentrale om hulp. Meer informatie vindt u op de website van ZwolleDoet!.

Moet ik mijn tuin onderhouden?

Ja. U bent verplicht uw tuin te onderhouden. Uw tuin is een onderdeel van het gehuurde en hoort er verzorgd uit te zien.

Hoe hoog mag mijn schutting, muur of hek zijn?

Naast en achter het huis mag een schutting, muur of hek maximaal 2 meter hoog zijn. Vóór het huis is de maximale hoogte 1 meter.