Huurbetaling

Als u een woning van ons huurt, moet u elke maand huur betalen. Door het ondertekenen van de huurovereenkomst stemt u ermee in de huur op tijd te betalen. U betaalt de huur vóór de eerste van de maand.

Veel gevraagd over Huurbetaling

Wat is een huurspecificatie?

Een huurspecificatie is een overzicht van alle zaken waar u elke maand voor moet betalen. Bijvoorbeeld de huur, schoonmaak trappenhuis, glasverzekering, huismeesterkosten. Niet alle zaken zijn voor elk adres van toepassing.

Hoe kan ik de huur betalen?

De huur moet uiterlijk iedere 1e van de maand op onze rekening zijn bijgeschreven. U kunt de huur op 3 manieren betalen

1. Betalen via automatische afschrijving
De huur automatisch door ons laten afschrijven is het makkelijkst. U weet dan zeker dat het goede bedrag op tijd wordt betaald. Als de huur wordt verhoogd, hoeft u niets te doen. Wilt u de huur automatisch betalen, vul dan het machtigingsformulier in. De huur wordt dan op de 1e werkdag van iedere maand van uw rekening afgeschreven. Staat er niet genoeg geld op uw rekening, dan lukt het niet. U moet de huur dan zelf aan ons overmaken.

2. Betalen via een eigen overboeking.
U kunt de huur zelf aan ons overmaken. Ons rekeningnummer is NL74 ABNA 0459 4011 22. Zet bij de omschrijving uw adres.

3.  Betalen via storting
U kunt een storting doen bij uw bank of bij het G.W.K-kantoor aan het Stationsplein. Let op: dit kost geld! Informeer bij de bank naar de mogelijkheden.

Wanneer moet ik mijn huur betalen?

De huur moet uiterlijk de 1e dag van iedere maand op onze rekening staan.

Hoe vraag ik een huurspecificatie aan?

Neem contact met ons op. Wij sturen u de huurspecificatie toe. Klik hier om dit aan te vragen.

Kan ik betalen via een acceptgiro?

Nee, wij versturen geen acceptgiro’s meer.

U kunt betalen via automatische afschrijving of een eigen overboeking. Wilt u een automatische afschrijving? Stuur dan het ingevulde machtigingsformulier op.

Kunt u echt niet via een automatische afschrijving of eigen overboeking betalen, neemt u dan contact op met onze afdeling Huurincasso. Bel hiervoor naar (038) 468 01 23.
 

Ik wil graag mijn nieuwe bankrekeningnummer doorgeven. Hoe doe ik dit?

Klik hier om dit aan ons door te geven. Vermeld uw gegevens zo volledig mogelijk.

Als u een automatische incasso heeft, is een nieuw machtigingsformulier nodig. Vul hiervoor het machtigingsformulier in.

Kan ik de huur op uw kantoor betalen?

Ja. U kunt bij ons op kantoor de huur pinnen. Contant betalen is niet mogelijk. Kijk op de contactpagina voor het adres van ons kantoor.

Kan ik de huur contant betalen?

Nee, contant betalen is niet mogelijk. U kunt de huur betalen via een automatische incasso, zelf overmaken op ons bankrekeningnummer NL74 ABNA 0459 4011 22 (vermeld uw adres) of komen pinnen bij ons op kantoor. Kijk op de contactpagina voor het adres van ons kantoor.

De 1e verhuurnota wordt betaald door een instantie. Hoe wordt dit geregeld?

Wij sturen de 1e verhuurnota naar deze instantie.

Ik ben het niet eens met een bedrag dat SWZ automatisch heeft afgeschreven. Wat kan ik doen?

U kunt dit terug laten boeken via uw bank. Hier heeft u 56 dagen de tijd voor. Wilt u ons laten weten waarom u het er niet mee eens bent? Klik hier om dit aan ons door te geven.

Ik heb te veel huur betaald. Kan ik dit terugkrijgen?

Natuurlijk. Neem contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat het binnen een week uitbetaald wordt. Klik hier om dit door te geven.

Wat betekent kale huur?

Dat is de huurprijs zonder servicekosten en voorschotbedragen voor energie. Dit heet ook wel de netto huur.

Mag ik een paar maanden huur vooruitbetalen?

Ja, dat kan. Wilt u bij de overboeking de maanden vermelden waarvoor u huur betaalt?

Wat is een IBAN?

IBAN staat voor International Bank Account Number. Uw IBAN bestaat uit een aantal cijfers, letters en uw (oude) bankrekeningnummer. U vindt uw IBAN op uw betaalpas en de afschriften van uw bank.

Ik sta onder bewind. Hoe gaat dat bij SWZ?

Als u onder bewind staat, dan gaat alle post van SWZ eerst naar uw bewindvoerder. De bewindvoerder betaalt de huur en andere rekeningen van SWZ.