Vertaal deze pagina

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de huurkosten. Uw inkomen en de hoogte van uw huur bepalen of u recht hebt op huurtoeslag. U kunt huurtoeslag aanvragen via www.toeslagen.nl.

Veel gevraagd over Huurtoeslag

Hoe vraag ik huurtoeslag aan?

Dit doet u bij de Belastingdienst via www.toeslagen.nl. U kunt ook gratis bellen met de Belastingtelefoon 0800 - 0543. Houd uw Burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.​

Hoe ontvang ik huurtoeslag?

De huurtoeslag wordt uitgekeerd door de Belastingdienst. U ontvangt het bedrag op uw eigen rekening.

Moet ik na de huurverhoging zelf mijn huurtoeslag aanvragen of veranderen?

Huurtoeslag aanvragen moet u zelf regelen. Dit kan via www.toeslagen.nl. Krijgt u al huurtoeslag en wijzigt alleen het huurbedrag, dan hoeft u niets te doen. Wij geven alle nieuwe huurbedragen aan de Belastingdienst door. Het is belangrijk om alle andere wijzigingen die van invloed zijn op de hoogte van de huurtoeslag (bijv inkomen, huishoudsamenstelling) zo snel mogelijk door te geven aan de Belastingdienst. Dit voorkomt dat u te weinig of juist teveel huurtoeslag ontvangt. Ook wijzigingen kunt u doorgeven via www.toeslagen.nl.

Waar kan ik zien voor welke servicekosten ik betaal?

Dat staat in de huurovereenkomst. Woont u al langer in de woning? Kijk dan in de brief over de huurverhoging. Die sturen wij elk jaar vóór 1 mei naar onze huurders.

De huur van mijn woning is verhoogd door een woningverbetering. Hoe wordt de huurtoeslag aangepast?

Als u de nieuwe huurprijs via www.toeslagen.nl doorgeeft, passen zij uw huurtoeslag aan. U kunt ook bellen met de Belastingtelefoon 0800 - 0543. Houd uw Burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.​

Hoe geef ik wijzigingen door die belangrijk zijn voor de huurtoeslag?

Deze wijzigingen, bijvoorbeeld in huishoudgrootte of inkomen, geeft u door aan de Belastingdienst via www.toeslagen.nl. U kunt ook bellen met de Belastingtelefoon 0800 - 0543. Houd uw burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.​

Kan ik huurtoeslag krijgen?

Huurtoeslag wordt geregeld door de Belastingdienst. Als u wilt weten of u recht heeft op huurtoeslag, dan kunt u een proefberekening maken op de website van www.toeslagen.nl. U kunt voor advies ook bellen met de Belastingtelefoon: 0800 - 0543.

Waar kan ik meer informatie vinden over huurtoeslag?

Kijkt u op www.toeslagen.nl

Kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van huurtoeslag?

Ja, u kunt hiervoor contact opnemen met de Belastingtelefoon 0800 - 0543. U kunt uw vragen ook stellen aan de Sociaal Raadslieden via 038 - 4569700.

Stopt mijn huurtoeslag als ik de huur opzeg?

Nee, die stopt niet vanzelf. Geef dit door aan de Belastingdienst via www.toeslagen.nl. Wij kunnen dit niet voor u doen. Als u deze niet stopzet, dan moet u het later terugbetalen.

Heeft u verder nog vragen?

038-468 0123

Antwoord binnen 5 werkdagen