Huurtoeslag

Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de huurkosten. Uw inkomen en de hoogte van uw huur bepalen of u recht hebt op huurtoeslag. U kunt huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst via www.toeslagen.nl.

Veel gevraagd over Huurtoeslag

Hoe vraag ik huurtoeslag aan?

Dit doet u bij de Belastingdienst via www.toeslagen.nl. U kunt ook gratis bellen met de Belastingtelefoon 0800 - 0543. Houd uw Burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.​

Hoe ontvang ik huurtoeslag?

De Belastingdienst stort de huurtoeslag elke maand rond de 20e op uw eigen rekening. De huurtoeslag is voor de huur van de komende maand.

Moet ik na een huurverhoging zelf de wijziging van de huur doorgeven aan de Belastingdienst?

Ja. Het aanvragen van huurtoeslag regelt u zelf. Ook wijzigingen die van invloed zijn op de hoogte van de huurtoeslag moet u zelf doorgeven aan de Belastingdienst. Denk aan een wijziging in inkomen, huur of huishoudgrootte. Doe dit zo snel mogelijk. Anders krijgt u te weinig of juist teveel huurtoeslag. Wijzigingen kunt u doorgeven via www.toeslagen.nl.

Waar kan ik zien voor welke servicekosten ik betaal?

Dat staat in de huurovereenkomst. Woont u al langer in de woning? Kijk dan in de brief over de jaarlijkse huurverhoging. Die sturen wij elk jaar vóór 1 mei naar onze huurders. U mag ook altijd contact met ons opnemen. Klik hier om dit per mail te doen.

Mijn inkomen of huishoudgrootte is gewijzigd. Moet ik nu wat doen?

Als u huurtoeslag krijgt, moet u dit doorgeven aan de Belastingdienst via www.toeslagen.nl. U kunt ook bellen met de Belastingtelefoon 0800 - 0543. Houd uw burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.​

Kan ik huurtoeslag krijgen?

Dit hangt af van uw situatie. De huurtoeslag wordt geregeld door de Belastingdienst. Als u wilt weten of u recht heeft op huurtoeslag, dan kunt u een proefberekening maken op www.toeslagen.nl. U kunt voor advies ook bellen met de Belastingtelefoon: 0800 - 0543.

Waar kan ik meer informatie vinden over huurtoeslag?

Kijkt u op www.toeslagen.nl.

Stopt mijn huurtoeslag als ik de huur opzeg?

Nee, die stopt niet vanzelf. Geef dit door aan de Belastingdienst via www.toeslagen.nl. Wij kunnen dit niet voor u doen. Als u het niet stopzet, dan kan het zijn dat u het later terug moet betalen.

Kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van huurtoeslag?

Ja. Neem contact op met de Belastingtelefoon via 0800 - 0543. U kunt uw vragen ook stellen aan de Sociaal Raadslieden via (038) 456 97 00. Zij houden ook spreekuur in de wijk. Voor tijden en dagen zie de website.