Vertaal deze pagina

Hennep

Het is verboden om Hennep (wiet) te kweken in onze woonwijken. Hennepkweek tast het leefklimaat aan en doordat er vaak gerommeld wordt met elektriciteit is het erg (brand)gevaarlijk. Daarom pakt SWZ hennepteelt stevig aan in samenwerking met huurders, de politie en andere partners.

Veel gevraagd over Hennep

Wat gebeurt er als er hennep in een huurwoning van SWZ wordt geconstateerd?

Wanneer de politie een hennepkwekerij ontmantelt in een huurwoning, garage of schuur van SWZ, dan wordt SWZ hierover ingelicht. SWZ vraagt vervolgens de huurder om de huurovereenkomst van de woning op te zeggen. Doet de huurder dat niet, dan stapt SWZ in principe naar de rechter om de woning te laten ontruimen en/of de huurovereenkomst te laten ontbinden. De huurder betaalt de rekening voor het herstellen van de schade aan de woning, zodat deze weer bewoonbaar en verhuurbaar is.

Ik vermoed dat er in de buurt een hennepkwekerij zit. Wat moet ik doen?

Belt u de politie. Ga niet zelf op onderzoek uit! Wilt u ons ook informeren? Dit kan via 038 - 4680123 of per .

Waarom legt SWZ deze straf op als er een hennepkwekerij wordt geconstateerd?

Door de aanleg van wietplantages ontstaat veel schade aan de woning. Voorbeelden hiervan zijn lekkages door automatische sproei-installaties, schimmelvorming door hoge luchtvochtigheid en brand door het onveilig aftappen van de stroomvoorziening. Daarnaast hebben hennepplantages direct invloed op het imago van een buurt.

Wat moet ik doen als ik vermoed dat er in mijn buurt een hennepkwekerij zit?

Overlast van een hennepkwekerij of het vermoeden van het bestaan ervan kunt u melden bij de politie: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld misdaad anoniem: 0800-7000 (gratis). U kunt ook de Sociaal Beheerder bij SWZ hierover informeren. Kijk op de contactpagina voor de contactgegevens van uw sociaal beheerder.

 

Kan ik een nieuwe huurwoning krijgen bij SWZ als ik ooit betrapt ben op hennepkwekerij in mijn huurwoning?

Als er bij een huurder hennep wordt geconstateerd, dan wordt deze huurder voor twee jaar uitgesloten bij de corporaties die zijn aangesloten bij De Woningzoeker. De inschrijving blijft wel gehandhaafd.

Is het kweken van hennep in een huurwoning van SWZ toegestaan?

Nee, het kweken van hennep is illegaal in Nederland. Het is daarom ook verboden hennep te kweken in een huurwoning van SWZ. Dit geldt ook voor garages en schuren.

Heeft u verder nog vragen?

038-468 0123

Antwoord binnenĀ 5 werkdagen