Vertaal deze pagina

Politiekeurmerk

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoende zijn beveiligd. Bij woningen met dit keurmerk zijn inbraakvertragers aangebracht (zoals extra zware sloten) en zijn er geen zwakke plekken die het een inbreker makkelijk maken om de woning binnen te komen. Woningen met dit keurmerk hebben 50% minder kans op inbraak.

Veel gevraagd over Politiekeurmerk

Kan ik een Certificaat Beveiligde Woning krijgen?

U moet dit zelf aanvragen bij een erkend PKVW-bedrijf. Zij inspecteren of de woning voldoet aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). SWZ zorgt bij nieuwbouw en renovatie dat de woning voldoet aan de - opdat moment - geldende eisen van het PKVW. Meer informatie kunt u vinden op www.politiekeurmerk.nl.

Het Certificaat Beveiligde Woning is verlopen. Wat kan ik doen?

U moet dit zelf aanvragen bij een erkend PKVW-bedrijf. Zij inspecteren of de woning voldoet aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Meer informatie vindt u op: www.politiekeurmerk.nl

Is mijn woning geschikt voor het Certificaat Beveiligde Woning?

Niet iedere woning kan voldoen aan de voorwaarden die het Certificaat Beveiligde Woning stelt. Dit kan te maken hebben met kunststof of aluminium kozijnen. Neemt u contact met ons op om na te gaan of uw woning geschikt is. Kijk op de contactpagina voor de contactmogelijkheden.

 

Wat doet SWZ om de veiligheid van mijn woning te waarborgen?

We werken zoveel mogelijk volgens de richtlijnen van het politiekeurmerk. Nieuwe woningen bouwen we volgens de meest recente veiligheidsvoorschriften van het bouwbesluit. Dit sluit aan op de eisen van het politiekeurmerk. Bij een reparatieverzoek voeren we minimaal dezelfde kwaliteit als bestaand en waar mogelijk zelfs beter.

Verlengt SWZ het Certificaat Politiekeurmerk?

Nee, SWZ verlengt het Certificaat Politiekeurmerk niet. Kijk voor meer informatie op www.politiekeurmerk.nl

Wat is het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)?

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen helpt woninginbraak, overlast, vandalisme en criminaliteit op straat te voorkomen. Het keurmerk stelt eisen aan de woonomgeving, het wooncomplex, de woning zelf en de voorzieningen. Bij voorzieningen kunt u denken aan de verlichting en de beplanting in de wijk. Als een woning voldoet aan al deze veiligheidseisen, dan kan de bewoner een certificaat ontvangen van een erkend bedrijf. Dit is het Certificaat Beveiligde Woning.

Heeft u verder nog vragen?

038-468 0123

Antwoord binnenĀ 5 werkdagen