Servicekosten

Als u in een woongebouw woont, betaalt u als huurder elke maand een bedrag voor algemene kosten. Dit zijn bijvoorbeeld schoonmaakkosten of verlichting van de algemene ruimte. We noemen dit servicekosten. De servicekosten worden elk jaar afgerekend. U ontvangt een overzicht van de gemaakte kosten en het door u betaalde bedrag van het afgelopen jaar.

Veel gevraagd over Servicekosten

Wanneer verandert het voorschotbedrag van de servicekosten?

Dat gebeurt 1 x per jaar op 1 juli én als er een daling of stijging is in de kosten. Het nieuwe voorschotbedrag vermelden wij in de brief over de jaarlijkse huurverhoging. Deze ontvangt u voor 1 mei.

Waarom betaal ik voor stroomverbruik? Ik betaal zelf ook een energieleverancier.

Stroomverbruik dat u via de servicekosten betaalt, is voor verbruik in de algemene ruimtes. Bijvoorbeeld verlichting van portiek, galerijen en liften. U betaalt uw eigen energieleverancier voor stroom die u verbruikt in uw woning.

Wie betaalt de servicekosten voor leegstaande woningen?

SWZ betaalt deze kosten.

Ik betaal voor Centrale Antenne in de servicekosten. Kan ik zelf een internet+TV-abonnement afsluiten bij een provider naar keuze?

Dat kan. U moet zich bij ons afmelden. Er geldt een opzegtermijn van een maand. Klik hier om dit aan ons door te geven.

Ik heb een klacht over de geleverde diensten die onder de servicekosten vallen. Waar kan ik terecht?

Neem zo snel mogelijk contact met ons op. Wacht niet met uw klacht tot u de afrekening ontvangt. Hoe eerder u contact met ons opneemt, hoe sneller wij actie kunnen ondernemen om uw klacht op te lossen. Klik hier om dit aan ons door te geven.

Kan SWZ de servicekosten wijzigen?

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld als u en uw medebewoners SWZ vragen om het schoonmaken van portieken en trapportalen door een bedrijf laten doen. Dit betekent extra kosten en SWZ mag dan de servicekosten verhogen. Het wijzigen van voorschotten bij nieuwe voorzieningen gebeurt altijd na overleg met de huurders. Hiervoor is toestemming van de meerderheid van de huurders nodig.

Op welke manier worden de servicekosten in rekening gebracht?

De servicekosten kunnen op twee manieren in rekening worden gebracht. Als voorschot of als vergoeding. Een voorschot wordt jaarlijks met u afgerekend, een vergoeding niet.

Worden de servicekosten meegenomen voor de bepaling van de huurtoeslag?

Sommige servicekosten wel. Bijvoorbeeld kosten voor elektra, water en schoonmaak voor de algemene ruimte.

Hoe verdelen jullie de servicekosten in mijn woongebouw?

Voor de verdeling van de servicekosten volgen we het beleid van de Huurcommissie. Meer informatie vindt u op www.huurcommissie.nl.

Wat zijn voorbeelden van servicekosten?

Voorbeelden van servicekosten zijn: elektra/water voor algemene ruimtes en lift, schoonmaakkosten en groenonderhoud.

Wanneer moet ik servicekosten bijbetalen?

Alleen als u meer dan €10 moet bijbetalen.

Ik ben nog geen lid van het ontstoppingsfonds. Hoe meld ik mij aan?

U meldt zich aan door dit formulier in te vullen en op te sturen. Ons adres en antwoordnummer staan onderaan het formulier. U betaalt € 25 instapkosten.