Vertaal deze pagina

Verzekeren van uw woning

SWZ zorgt voor een opstalverzekering voor alle woningen. U bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van andere verzekeringen, zoals inboedel of aansprakelijkheid. Deze kunt u niet bij ons afsluiten.

Veel gevraagd over Verzekeren van uw woning

Er is schade ontstaan door een gebrek aan een installatie of het gebouw van jullie. Waarom moet ik mijn eigen inboedelverzekering inschakelen?

Afspraak is dat de huurder schade aan inboedel bij zijn/haar verzekering verhaalt. Verzekeraars hebben onderling afspraken over dit soort schades.

Ik heb vragen over mijn zorgovereenkomst. Bij wie moet ik zijn?

Hiervoor kunt u bij de instantie terecht die de zorg levert.

Ik huur bij jullie. Hoe zit het met de inboedelverzekering?

De inboedelverzekering moet u zelf regelen. Let er op dat u een inboedelverzekering met huurdersbelang afsluit.

Wat kan ik doen bij glasschade?

Het is belangrijk dat u het glas zo snel mogelijk laat vervangen. Neem daarom meteen contact op met Glasbedrijf de Jonge & Zn B.V. op telefoonnummer 0800 - 0203200. Huurt u een woning in een VvE complex, neem dan contact op met De Glaslijn via telefoonnummer 0800 - 0205050.

Ben ik verzekerd tegen glasschade?

De meeste huurders hebben via SWZ een glasverzekering afgesloten en betalen hiervoor maandelijks een klein bedrag. U kunt in uw huurovereenkomst nakijken of u hiervan lid bent. Heeft u geen glasverzekering via ons? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor herstel bij glasschade. Als u dezel alsnog wilt afsluiten kunt u contact met ons opnemen. Kijk op de contactpagina voor de contactmogelijkheden.

 

Is een zorgovereenkomst verplicht bij zorgwoningen?

Bij sommige woningen wel. Dit staat altijd in de advertentie van de woning en wordt ook in het huurovereenkomst benoemd.

Wat moet ik doen bij brandschade?

Bluste u de brand zelf en is de schade klein? Dan kunt u ons bellen voor herstel van de schade aan de woning. Bij een grote schade schakelen hulpdiensten ons in. Schade aan uw inboedel regelt u met uw eigen inboedelverzekering. Als u niet in uw woning kunt blijven wonen tijdens de herstelwerkzaamheden, dan zorgen wij voor een vervangende woning voor die periode.

Ik huur bij jullie. Hoe zit het met de opstalverzekering?

Die is door ons geregeld. U hoeft geen opstalverzekering af te sluiten.

Ik heb de WOZ-waarde van mijn woning nodig voor de verzekering. Wat kan ik doen?

Hiervoor kunt u contact met ons opnemen. Kijk op de contactpagina voor de contactmogelijkheden.

Heeft u verder nog vragen?

038-468 0123

Antwoord binnenĀ 5 werkdagen