Vertaal deze pagina

Inschrijven bij de Woningzoeker

Om te kunnen reageren op een huurwoning van De Woningzoeker moet u zich inschrijven via www.dewoningzoeker.nl. De inschrijfkosten bedragen € 16,00. Hierna betaalt u jaarlijks € 10,00.

Veel gevraagd over Inschrijven bij de Woningzoeker

Voor wie is de Woningzoeker?

Bij de Woningzoeker kunnen woningzoekenden zich inschrijven voor huurwoningen van DeltaWonen, SWZ, Openbaar Belang, Wetland Wonen en Beter Wonen IJsselmuiden. Deze huurwoningen staan in de gemeenten Zwolle, Kampen, IJsselmuiden, Zwartewaterland en Steenwijkerland.

Ik ben mijn inlognaam en/of wachtwoord van De Woningzoeker kwijt. Wat kan ik doen?

Bent u de inlognaam kwijt, neemt u dan contact met ons op (houdt uw BSN nummer bij de hand). Het wachtwoord kunt u zelf opvragen via www.dewoningzoeker.nl.

Ik zoek een woonwagen/standplaats. Hoe regel ik dat?

Woonwagens en standplaatsen in Zwolle worden met voorrang toegewezen aan Zwolse woonwagenbewoners. Het aanbod komt via De Woningzoeker. U moet zelf actief reageren op dit aanbod. Hiervoor moet u ingeschreven staan bij www.dewoningzoeker.nl.

Kan ik me inschrijven voor een nieuwbouwwoning in Zwolle?

Ja, dat kan via www.dewoningzoeker.nl. U kunt bij uw inschrijving aangeven dat u alleen geïnteresseerd bent in nieuwbouwwoningen.

Ik heb geen computer of kan hier niet goed mee overweg, maar wil toch een woning. Wat kan ik doen?

Misschien is er iemand in uw directe omgeving die u hierbij kan helpen. Lukt dat niet, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u dan verder. Kijk op de contactpagina voor de contactmogelijkheden.

 

Heeft u woningen direct te huur?

Nee, wij hebben geen woningen die direct te huur zijn.

Kan ik mijn inschrijving en/of opgebouwde inschrijfduur overdragen aan iemand anders?

Uw inschrijving en opgebouwde inschrijfduur zijn persoonsgebonden. Alleen als u getrouwd bent of een samenlevingscontract hebt, kan inschrijfduur overgedragen worden aan uw partner.

Hoe lang duurt het voor ik een woning krijg in Zwolle?

Dat is niet te voorspellen. Het hangt af van de wijk en het woningtype dat u zoekt. Op www.dewoningzoeker.nl ziet u bij de toegewezen woningen onder Aanbod met hoeveel inschrijftijd een woning is toegewezen.

Ik sta ingeschreven als woningzoekende bij De Woningzoeker. Kan ik mijn punten overdoen aan iemand anders?

Nee, dat is niet mogelijk. Uw inschrijving is persoonsgebonden.

Welke gegevens heb ik nodig om mij in te schrijven als woningzoekende?

Hiervoor heeft u uw persoonsgegevens en uw verzamelinkomen nodig. Dit staat op de inkomensverklaring of de aanslag van de Belastingdienst.

Moet ik kinderen noemen bij mijn inschrijving bij De Woningzoeker?

Als uw kinderen met u meeverhuizen, dan moet u ze noemen bij het aantal verhuizende personen. Zijn zij nog onder de 18, dan moet u ze ook noemen bij meeverhuizende personen onder de 18 jaar. Bent u zwanger, dan telt uw kind (nog) niet mee. Het inkomen van kinderen telt niet mee voor het verzamelinkomen.

Ik wil een woning huren in Zwolle. Hoe werkt dat?

Alle vrijkomende woningen van corporaties in Kampen en Zwolle worden aangeboden via De Woningzoeker. U kunt zich via www.dewoningzoeker.nl inschrijven als woningzoekende. De kosten voor een inschrijving zijn € 16,00, de jaarlijkse verlenging kost € 10,00. Inschrijven kan alleen via internet. Heeft u geen internet? Kijk in uw omgeving of iemand u kan helpen of bel met onze klantenservice 038 - 4680123.

Ik ga samenwonen, maar sta alleen ingeschreven bij De Woningzoeker. Kan mijn partner bij mijn inschrijving gezet worden?

Ja dit kan. Vult u hiervoor het aanvraagformulier inschrijving samenvoegen volledig in en lever dit formulier in bij één van de corporaties van De Woningzoeker of stuur het per email op. De contactgegevens vindt u op www.dewoningzoeker.nl

Hoe weet ik mijn verzamelinkomen?

U vindt uw verzamelinkomen op de inkomensverklaring of de aanslag van de Belastingdienst. Gaat u met meerdere personen verhuizen? Tel dan van alle meeverhuizenden het verzamelinkomen op. Het inkomen van kinderen telt niet mee.

Ik sta onder bewind, hoe regel ik mijn inschrijving bij De Woningzoeker?

Uw bewindvoerder kan hiervoor contact opnemen met een van de corporaties die bij De Woningzoeker zijn aangesloten.

Ik zoek een studentenwoning. Waar schrijf ik me in?

Alle studentenwoningen worden verhuurd via www.sshxl.nl. U kunt zich inschrijven via deze website als woningzoekende. Via www.dewoningzoeker.nl kunt u als student ook voor sommige woningen in aanmerking komen. Meer informatie hierover vindt u op www.dewoningzoeker.nl

Wat kost inschrijven als woningzoekende bij De Woningzoeker?

De inschrijfkosten zijn € 16,00. De jaarlijkse verlenging kost € 10,00.

Vervalt mijn inschrijving bij De Woningzoeker als ik niks van me laat horen als jullie mij een woning aanbieden?

Nee, uw inschrijving vervalt niet. Uw inschrijving kan wel geblokkeerd worden. Ga voor meer informatie naar www.dewoningzoeker.nl

Wij staan samen ingeschreven bij De Woningzoeker, maar we gaan uit elkaar. Wie mag de inschrijving houden?

U kunt door het splitsen van uw inschrijving regelen dat u beiden een eigen inschrijving krijgt. U houdt allebei uw eigen inschrijfduur. U kunt dit zelf regelen via www.dewoningzoeker.nl. De inschrijving kan niet gesplitst worden als u een woningaanbieding heeft of als de inschrijving geblokkeerd is.

Heeft u verder nog vragen?

038-468 0123

Antwoord binnen 5 werkdagen