Inschrijven

Om te kunnen reageren op een huurwoning van De Woningzoeker moet u zich inschrijven via het inschrijfformulier van De Woningzoeker. De inschrijfkosten bedragen € 16,00. Hierna betaalt u jaarlijks € 10,00.

Veel gevraagd over Inschrijven

Ik zoek een woonwagen/staanplaats. Hoe regel ik dat?

Woonwagens en staanplaatsen in Zwolle worden met voorrang toegewezen aan Zwolse woonwagenbewoners. Het aanbod komt via De Woningzoeker. U moet zelf actief reageren op dit aanbod. Hiervoor moet u ingeschreven staan bij www.dewoningzoeker.nl.

Kan ik me inschrijven voor een nieuwbouwwoning in Zwolle?

U kunt zich bij SWZ niet inschrijven voor een nieuwbouwwoning. Via www.dewoningzoeker.nl kunt u zich inschrijven als u op zoek bent naar een andere woning. U kunt bij uw inschrijving aangeven dat u alleen geïnteresseerd bent in nieuwbouwwoningen. U krijgt dan bericht per e-mail als er een nieuwbouwwoning op de site staat.

Hoe lang duurt het voor ik een woning krijg in Zwolle?

Dat is niet te voorspellen. Het hangt af van de wijk en het woningtype dat u zoekt. Op www.dewoningzoeker.nl ziet u bij de toegewezen woningen onder Aanbod met hoeveel inschrijftijd een woning is toegewezen.

Ik wil een woning huren in Zwolle. Hoe werkt dat?

Alle vrijkomende woningen van corporaties in Kampen, Zwolle, IJsselmuiden en Vollenhove worden aangeboden via De Woningzoeker. U kunt zich via www.dewoningzoeker.nl inschrijven als woningzoekende. De kosten voor een inschrijving zijn € 16,00, de jaarlijkse verlenging kost € 10,00. Inschrijven kan alleen via internet. Heeft u geen internet? Kijk in uw omgeving of iemand u kan helpen of bel met onze klantenservice (038) 468 01 23.

Ik zoek een studentenwoning. Waar schrijf ik me in?

Alle studentenwoningen worden verhuurd via www.sshxl.nl. U kunt zich inschrijven via deze website als woningzoekende. Via www.dewoningzoeker.nl kunt u als student ook voor sommige woningen in aanmerking komen. Meer informatie hierover vindt u op www.dewoningzoeker.nl