Vertaal deze pagina

Voorlopige woningaanbieding

U kunt als woningzoekende reageren op woningen die aangeboden staan. Als u de eerste kandidaat bent voor een woning, krijgt u een voorlopige woningaanbieding. U kunt dan een afspraak maken om de woning te komen bezichtigen.

Veel gevraagd over Voorlopige woningaanbieding

Ik heb een e-mail met een voorlopige aanbieding gekregen. Ik krijg de papieren niet op tijd in orde. Wat kan ik doen?

Neemt u hiervoor contact met ons op. Wij kijken of er mogelijkheid is om u uitstel te geven. Kijk op de contactpagina voor de contactmogelijkheden.

 

Ik heb een aanbieding voor een woning. Kan ik de woning bekijken?

Ja. Als de woning nog verhuurd is, dan staat in de aanbiedingsbrief het telefoonnummer van de huidige huurder. U kunt dan zelf een afspraak maken om de woning te bekijken. Krijgt u geen contact of staat de woning al leeg? Neemt u dan contact op met SWZ om een afspraak te maken. Kijk op de contactpagina voor de contactmogelijkheden.

 

Ik heb een woning aangeboden gekregen. Die woning wil ik niet, hoe geef ik dit aan jullie door?

U vult hiervoor het acceptatie-/weigeringsformulier in en mailt dit aan ons terug. Ook kunt u het ons laten weten door te antwoorden op de e-mail die u van ons gekregen heeft. Wilt u ook laten weten waarom u de woning niet wilt?

Ik heb een uitnodiging voor een groepsbezichtiging. Maar ik kan niet op dat tijdstip. Wat kan ik doen?

Het is helaas niet mogelijk op een ander tijdstip de woning te bekijken. Neem zo spoedig mogelijk contact op met afdeling Verhuur via 038 - 4680123.

Kan ik meer dan 1 woning tegelijk aangeboden krijgen?

Nee. U kunt maar 1 woning tegelijk aangeboden krijgen.

Ik ben hoog geëindigd voor een woning. Hoe gaat het nu verder?

Als de advertentie is gesloten, krijgt de eerste kandidaat bericht. Gaat de woning niet naar deze kandidaat, dan krijgt de volgende bericht. Dit gaat net zo lang door totdat de woning verhuurd wordt aan een kandidaat.

Wat is een taakstelling?

De taakstelling is het aantal asielzoekers met verblijfsdocument dat in de gemeente gehuisvest moet worden. Dit aantal wordt elk half jaar bepaald door het rijk.

In welke volgorde worden huurwoningen toegewezen?

In de wens- of vrije sectormodule gaat een woning naar de persoon met de langste inschrijfduur. In de spoedmodule wordt geloot en speelt inschrijfduur geen rol.

Mag ik een woning weigeren?

Ja. Dit kan wel gevolgen hebben. In de wens- of vrije sectormodule kunt u weigeren zonder gevolgen. Als u weigert in de spoedmodule, dan mag u een jaar lang niet meer reageren op woningen. U bouwt in die tijd wel inschrijfduur op. Meer informatie vindt u op www.dewoningzoeker.nl.

Ik heb een e-mail met een voorlopige aanbieding gekregen. Welke papieren moet ik inleveren?

In de bijlage van de aanbiedingsbrief staat precies wat u moet inleveren.

Ik heb een intakegesprek bij u. Wat bespreken we en wat moet ik meenemen?

We willen graag persoonlijk met u in contact komen. Meestal willen we meer weten over uw huidige situatie, uw woonverleden en eventuele huurschuld. Ook kunt u vragen aan ons stellen. In de bijlage 'Wat moet u inleveren' die met de aanbiedingsbrief meegestuurd is, staat precies wat u moet inleveren.

Hoe toetsen jullie mijn inkomen?

Wij kijken naar de meest recente inkomensverklaring van de Belastingdienst of de definitieve aanslag van de Belastingdienst. Is uw huidige inkomen sterk gedaald of gestegen? Dan berekenen wij uw inkomen op basis van uw loonstroken of uitkeringsspecificaties. Wij controleren of het inkomen passend is bij de aangeboden woning.

Hoe hoor ik dat jullie mij een woning toewijzen?

Wij sturen u een e-mail. In de bijlage vindt u een uitnodigingsbrief en de huurovereenkomst. In de uitnodigingsbrief staan de datum en tijd van de oplevering.

Heeft u verder nog vragen?

038-468 0123

Antwoord binnen 5 werkdagen