Kamer verhuren

Mag ik een kamer verhuren in mijn huurwoning van SWZ? Ja, dat mag!

Daarvoor zijn twee mogelijkheden:

 1. U verhuurt zelf. Dit mag alleen met voorafgaande schriftelijke toestemming van SWZ. U moet dan een verzoek indienen onder vermelding van naam van de onderhuurder, geboortedatum, de onderhuurprijs en de ingangsdatum van de onderhuurovereenkomst. Neem contact op met de Klantenservice van SWZ voor meer informatie. Dat kan telefonisch via (038) 468 01 23 of via de mail info@swz.nl. LET OP! Onderverhuur via Airbnb wordt niet toegestaan en zal leiden tot een procedure tot ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van de woning.
 2. U kunt ook een kamer verhuren via Hospitaverhuur.nl. Deze organisatie verzorgt voor huurders van woningcorporatie SWZ de tijdelijke kamerverhuur voor maximaal 1 jaar. Hospitaverhuur.nl verzorgt alle wettelijke documenten. Hospitaverhuur is een eenvoudige, sympathieke en voordelige manier om bijvoorbeeld wat geld te verdienen, eventuele betalingsachterstanden in te lopen, iemand anders te helpen die naarstig op zoek is naar een woning, of gewoon omdat u het gezellig vindt om een kamer te verhuren.


Voordelen van kamerverhuur via Hospitaverhuur.nl

 • U verhuurt een kamer in uw huurwoning met schriftelijke toestemming van woningcorporatie SWZ tot maximaal 12 maanden.
 • De maximale huuropbrengst per 12 maanden bedraagt € 4.954. Let op: dit kan gevolgen hebben als u een uitkering heeft. Neem hierover contact op met uw uitkeringsinstantie.
 • De fiscale kamerverhuurvrijstelling geldt tot € 4.954 per 12 maanden (prijspeil 2015). U betaalt dus geen belasting over de huurinkomsten.
 • Kamerverhuur heeft geen invloed op uw huurtoeslag.
 • U bepaalt zelf wie uw hospitahuurder gaat worden. Mits SWZ akkoord gaat.
 • Zonder opgaaf van reden kunt u altijd opzeggen. De wettelijke opzegtermijn voor hospitaverhuurder is 3 maanden.
 • De huurinkomsten worden door de financieel beheerder aan uzelf of aan woningcorporatie SWZ overgemaakt.
 • De hospitahuurovereenkomst wordt altijd door Hospitaverhuur.nl opgemaakt.
 • Er worden alleen kosten in rekening gebracht op het moment dat er een huurcontract is afgesloten.

Er zijn wel kosten verbonden aan Hospitaverhuur. Zie hiervoor hun site.

Contact
Hospitaverhuur.nl is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur, via telefoonnummer: 06 3030 8886. Indien de lijnen bezet zijn, stuur dan een e-mail naar info@hospitaverhuur.nl. Zij reageren daar dan zo spoedig mogelijk op.

Aanmelden
Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

 

 

 

 

Verhuur via Airbnb wordt niet toegestaan en zal leiden tot een procedure tot ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van de woning.