Kies je wijk

Nieuwbouwprojecten
SWZ en de firma NEZZT (label van de Meeuw) tekende op dinsdag 10 oktober tijdens het congres Wonen en Zorg van CorporatieNL een overeenkomst voor de realisatie van 28 semi-permanente woningen aan de Mimosastraat in Zwolle. SWZ kan hiermee snel tegemoet komen aan de toegenomen vraag naar betaalbare en flexibele woningen. ‘We kunnen bij de woningen van NEZZT op een snelle manier betaalbare huizen toevoegen, waardoor we meer mensen aan een zelfstandige betaalbare woning kunnen helpen’, aldus Monique Boeijen (Directeur-bestuurder SWZ). Met de gemeente Zwolle hebben de corporaties afgesproken te streven naar in totaal 700 extra woningen in de periode tot 2019. Bekijk hier de woning.

 

Naast de nieuwbouw in de Mimosastraat is SWZ druk aan de slag aan de Bachlaan. Daar bouwde SWZ in 2016 een complex van 24 appartementen en 48 eengezinswoningen. Hier komen nu nog 2 x 22 appartementen en 16 eengezinswoningen bij. Ook bouwt SWZ 22 duurzame terpwoningen aan de Wenckebachstraat, locatie Breecamp in Stadshagen. Aannemer Plegt-Vos startte eind 2017 met deze nieuwbouw. Voor de zomer is door Novaform het beeld ‘de Barmhartige Samaritaan’ uit de oude zusterflat aan de Weezenlanden veiliggesteld. De Samaritaan zal in het nieuw te bouwen complex, met 34 sociale huurappartementen voor SWZ, weer ingemetseld worden in de voorgevel. De start van de bouw staat voor medio 2018 gepland.

Aan de rand van de Zwolse binnenstad in de wijk Kamperpoort herontwikkelen we het laatste deel van het voormalige fabrieksterrein Fenix tot een woningbouwlocatie met 57 appartementen. Inmiddels is er gestart met de bouw en is de oplevering medio 2019. Daarnaast worden de woningen van Binnenhofjes 3 en 4 in het eerste kwartaal van 2019 gesloopt. Een deel van de oorspronkelijke bewoners is verhuisd naar Binnenhofjes 2. Hier komen 16 koop- en 15 sociale huur nieuwe woningen te staan. Aannemer Nijhuis start in het eerste kwartaal van 2019 met de bouw. Tot slot is de planning dat op de locatie van het oude Hanzebad 120 nieuwe woningen worden gebouwd, waarvan 25 sociale huurwoningen voor SWZ in Hanzeland.


Onderhoudsprojecten
We spraken al eerder over de unieke samenwerkingsvorm tussen Frion, aannemer Nijhuis en SWZ. Inmiddels zijn de 14 appartementen aan de Gouveneurlaan opgeleverd aan de bewoners van Frion. Op 11 september verhuisden de bewoners weer terug naar de Gouverneurlaan. De Frion-bewoners zijn erg blij met hun verbouwde woningen! De kamers werden tijdens een verbouwing van ruim een half jaar omgebouwd tot mooie appartementen met een eigen badkamer en keukenblok.

 

Naast de verbouw- en nieuwbouwwerkzaamheden aan de Gouverneurlaan worden de flats aan de Gombertstraat gerenoveerd. De bewoners van de eerste flat genieten inmiddels allemaal van hun gerenoveerde woning. De werkzaamheden aan de tweede flat zijn begin oktober gestart en wordt eind maart 2018 opgeleverd. Aannemer Nijhuis Bouw B.V. heeft 100% van de handtekeningen voor het akkoord van de renovatie van de derde flat ontvangen. Daarnaast ondergaat ook het complex aan de Erasmuslaan een renovatie. Hier worden onder andere de daken vervangen (geïsoleerd), geschilderd, entrees afsluitbaar gemaakt e.d. en de balkons verbeterd. In 2018 wordt gestart met dit project. De appartementen aan de Amer kregen een opknapbeurt met nieuwe keukens en een individuele verwarmingsinstallatie met warmwatervoorziening. Tot slot is er begin juni gestart met groot onderhoud aan de Mimosastraat. In 99 appartementen zijn de badkamer en het toilet vervangen en is de brandveiligheid geoptimaliseerd. De eerste appartementen worden binnenkort opgeleverd. Bekijk hier het onderhoud in vogelvlucht.