Kies je wijk

Nieuwbouwprojecten
SWZ en de firma NEZZT (label van de Meeuw) tekende op dinsdag 10 oktober tijdens het congres Wonen en Zorg van CorporatieNL een overeenkomst voor de realisatie van 28 semi-permanente woningen aan de Mimosastraat in Zwolle. SWZ kan hiermee snel tegemoet komen aan de toegenomen vraag naar betaalbare en flexibele woningen. ‘We kunnen bij de woningen van NEZZT op een snelle manier betaalbare huizen toevoegen, waardoor we meer mensen aan een zelfstandige betaalbare woning kunnen helpen’, aldus Monique Boeijen (Directeur-bestuurder SWZ). Met de gemeente Zwolle hebben de corporaties afgesproken te streven naar in totaal 700 extra woningen in de periode tot 2019. Bekijk hier de woning.

 

Naast de nieuwbouw aan de Mimosastraat wordt er hard gewerkt aan nog een aantal nieuwbouwprojecten waaronder aan de Bachlaan fase 2. In 2016 bouwde SWZ er een complex van 24 appartementen en 48 eengezinswoningen. Daar komen nu nog 2 x 22 appartementen en 16 eengezinswoningen bij. Ook bouwt SWZ 22 duurzame terpwoningen aan de Wenckebachstraat, locatie Breecamp in Stadshagen. Aannemer Plegt-Vos start eind 2017 met deze nieuwbouw. Tot slot is het beeld de Barmhartige Samaritaan uit de oude zusterflat aan de Weezenlanden voor de zomer door Novaform veiliggesteld. De Samaritaan zal in het nieuw te bouwen complex, met 34 sociale huurappartementen voor SWZ, weer ingemetseld worden in de voorgevel. De start van de bouw staat voor medio 2018 gepland.


Renovatieprojecten
We spraken al eerder over de unieke samenwerkingsvorm tussen Frion, aannemer Nijhuis en SWZ. Inmiddels zijn de 14 appartementen aan de Gouveneurlaan opgeleverd aan de bewoners van Frion. Op 11 september verhuisden de bewoners weer terug naar de Gouverneurlaan. De Frion-bewoners zijn erg blij met hun verbouwde woningen! De kamers werden tijdens een verbouwing van ruim een half jaar omgebouwd tot mooie appartementen met een eigen badkamer en keukenblok.

 

Naast de verbouw- en nieuwbouwwerkzaamheden aan de Gouverneurlaan worden de flats aan de Gombertstraat gerenoveerd. De bewoners van de eerste flat genieten inmiddels allemaal van hun gerenoveerde woning. De werkzaamheden aan de tweede flat zijn begin oktober gestart. Aannemer Nijhuis Bouw B.V. heeft ook al de eerste handtekeningen voor het akkoord van de renovatie van de derde flat ontvangen. Hiermee is de eerste stap gezet richting de 70%, die nodig is om de renovatie ook in deze laatste flat door te laten gaan. Ook het complex aan de Erasmuslaan ondergaat een renovatie. Hier worden onder andere de daken vervangen (geïsoleerd), geschilderd, entrees afsluitbaar gemaakt e.d. en de balkons verbeterd. In 2018 wordt gestart met dit project. De appartementen aan de Amer kregen een opknapbeurt met nieuwe keukens en een individuele verwarmingsinstallatie met warmwatervoorziening. Tot slot is er begin juni gestart met groot onderhoud aan de Mimosastraat. In 99 appartementen zijn de badkamer en het toilet vervangen en is de brandveiligheid geoptimaliseerd. De eerste appartementen worden binnenkort opgeleverd. Bekijk hier het onderhoud in vogelvlucht.