SWZ en NEZZT tekenen contract voor betaalbare en flexibele woningen in Mimosastraat

10 oktober 2017
Deel dit artikel:

SWZ en de firma NEZZT (label van de Meeuw) hebben op dinsdag 10 oktober tijdens het congres Wonen en Zorg van CorporatieNL een overeenkomst getekend voor de realisatie van 28 semi-permanente woningen aan de Mimosastraat in Zwolle. SWZ kan hiermee snel tegemoet komen aan de toegenomen vraag naar betaalbare en flexibele woningen. ‘We kunnen bij de woningen van NEZZT op een snelle manier betaalbare huizen toevoegen, waardoor we meer mensen aan een zelfstandige betaalbare woning kunnen helpen’, aldus Monique Boeijen (Directeur-bestuurder SWZ). Met de gemeente Zwolle hebben de corporaties afgesproken te streven naar in totaal 700 extra woningen in de periode tot 2019.

Na 15 jaar opnieuw te gebruiken

Het appartementencomplex in de Mimosastraat zal voor een periode van 15 jaar dienstdoen als huisvesting voor spoedwoningzoekenden. NEZZT bouwt op een circulaire en modulaire manier, waardoor het gebouw na deze periode eenvoudig kan worden hergebruikt op een andere locatie. Bekijk hier de woning.

De 28 appartement worden verdeeld over een maximale hoogte van vier bouwlagen, waarbij de achterkant van het gebouw uit twee bouwlagen zal bestaan. Er worden 22 appartementen van 36 vierkante meter en zes appartementen van 18 vierkante meter gerealiseerd. De huurprijs varieerttussen € 414 en € 510 per maand.

Industrieel bouwen, ook in de winter

In het voorjaar van 2018 wordt op de bouwlocatie gestart met de voorbereidingen voor de bouw. Voorafgaand wordt er in de productiefaciliteiten van De Meeuw gewerkt aan de prefabricage van de woningen.

‘Omdat wij industrieel bouwen kunnen wij het grootste deel van de werkzaamheden uitvoeren in onze fabriek,’ aldus Peter Slaats (Commercieel Directeur De Meeuw). ‘Dit zorgt voor goede werkomstandigheden, ook in de winter. Daarnaast wordt de overlast op de bouwlocatie tot een minimum beperkt.’