Renovatie 24 appartementen Porporastraat

Holtenbroek is niet alleen een groene wijk met speelveldjes, je vindt er ook veel mensen van verschillende komaf, leeftijden en gezinssamenstellingen. Dat maakt de wijk divers. Holtenbroek heeft een grote verandering ondergaan. Moderne gezinswoningen hebben de oude flats grotendeels vervangen en het Deltion College is een blikvanger van de wijk geworden. Het wijkcentrum is een belangrijk ontmoetingspunt voor bewoners, waar verschillende organisaties onderdak hebben gevonden of spreekuur houden zoals Travers Welzijn, Sociaal wijkteam en Sociale Raadslieden.

Woningstichting SWZ renoveert 24 appartementen aan de Porporastraat 2 t/m 48 (even nummers). De renovatie wordt in opdracht van SWZ uitgevoerd door Van Wijnen Zwolle.

SWZ wil het complex weer een mooie frisse uitstraling geven en het wooncomfort verbeteren. Het complex krijgt, onder andere, een schilderbeurt, het voegwerk wordt hersteld en er komen extra brandwerende maatregelen. De woningen krijgen een nieuwe mechanische ventilatie. De huidige intercominstallatie wordt vervangen en de entree wordt verfraaid.

 De volgende werkzaamheden zijn uitgevoerd:

  • Nieuwe kozijnen met een ventilatierooster en isolerende beglazing;
  • De buitenmuren zijn ge├»soleerd;
  • De woningen hebben zonnepanelen gekregen;
  • Er is nieuwe dakbedekking aangebracht en de isolatie van het dak is verbeterd.
  • Het trappenhuis is opnieuw geschilderd.

Alleen de vloeren op de galerij moeten nog voorzien worden van een coating. Deze werkzaamheden zijn gepland in het voorjaar 2022 als de vloeren droog zijn.

Locatie