Nieuwbouw Schubertstraat

Holtenbroek is niet alleen een groene wijk met speelveldjes, je vindt er ook veel mensen van verschillende komaf, leeftijden en gezinssamenstellingen. Dat maakt de wijk divers. Holtenbroek heeft een grote verandering ondergaan. Moderne gezinswoningen hebben de oude flats grotendeels vervangen en het Deltion College is een blikvanger van de wijk geworden. Het wijkcentrum is een belangrijk ontmoetingspunt voor bewoners, waar verschillende organisaties onderdak hebben gevonden of spreekuur houden zoals Travers Welzijn, Sociaal wijkteam en Sociale Raadslieden. Kijk voor meer informatie over de buurt op www.zwolle.nl/holtenbroek.

In de wijk Holtenbroek, aan de Schubertstraat 39 realiseert Trebbe Bouw in opdracht van Woningstichting SWZ een nieuw appartementencomplex met de naam Valerius. Op de locatie stond een voormalige basisschool die inmiddels door de gemeente is gesloopt. De mozaiek tableau’s uit de tuinmuur rondom de school zijn bewaard gebleven en krijgen een plek bij de entree van het nieuwe gebouw.

Het nieuwe appartementencomplex wordt duurzaam en er is gekozen voor verschillende circulaire oplossingen. Zo worden de stoeptegels die voorheen op het schoolplein lagen, gebroken en verwerkt in de plint van het appartementencomplex. De hoofdentree wordt bekleed met gebruikte houten latten. De keuken, badkamer en het toilet worden gerealiseerd met circulaire producten. De bergingsdeuren krijgen allemaal een circulair slot en een circulair binnenkozijn dat is vervaardigd uit gebruikt (balk)hout. Elk appartement wordt aangesloten op 5 zonnepanelen. De installatie bestaat uit een ventilatiewarmtepomp en pv-panelen en is gemakkelijk te bedienen.

Het appartementencomplex is geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens, bestaat uit vier bouwlagen en biedt plaats aan 27 appartementen. De appartementen zijn circa 70 m2 groot. Er komen parkeerplaatsen voor het gebouw maar de appartementen beschikken niet over een eigen parkeerplaats.

Doorstroomregeling
Voor 13 van 27 appartementen geldt een voorrangsregeling voor doorstroom. Een mooie kans voor iedereen die een eengezinswoning achterlaat van SWZ, deltaWonen (in Zwolle) of Openbaar Belang en wil doorstromen naar een gelijkvloers appartement in de buurt van voorzieningen.

De doorstroomregeling geldt voor de appartementen met huisnummer: 103, 104, 105, 106, 107, 203, 204, 205, 206, 207, 304, 305 en 306.

Hoe werkt de doorstroomregeling?
De doorstroomregeling geldt voor huurders die nu in een sociale eengezinswoning wonen van deltaWonen (in Zwolle), Openbaar Belang of Woningstichting SWZ en deze bij verhuizing leeg achterlaten. Er zijn 13 appartementen beschikbaar voor deze doorstroomregeling, de huurprijs wordt € 633, - per maand (exclusief servicekosten). De servicekosten bedragen € 25,55 per maand.

Voor de appartementen in de doorstroomregeling geldt geen maximuminkomen.

Brief
Een aantal van onze huurders heeft een informerende brief ontvangen over de doorstroomregeling. Er is, door een technische fout, in deze brief één keer ‘Weezenlanden’ genoemd. Dit had ‘Schubertstraat’ moeten zijn.

Planning
De bouw is gestart is januari 2021. De oplevering was oktober 2021.

Verhuur
Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.