Renovatie Abel Tasmanstraat en De Keyzerstraat

De Wipstrik is een gevarieerde wijk, zowel qua inwoners als woningbouw. De Wipstrikkerallee verdeelt de wijk heel natuurlijk in twee delen: aan de ene kant de buurt van de zeehelden, aan de noordkant de schrijverswijk. In de Zeeheldenbuurt staan vooral veel gevarieerde ‘arbeiderswoningen’. Uit het Buurt-voor-Buurtonderzoek komt naar voren dat wijkbewoners het een prettige wijk vinden om te wonen. Het ligt dichtbij de binnenstad en het Park Wezenlanden. Wipstrik heeft een actieve wijkvereniging Wipstrikkwartier en het wijkcentrum Bestevaer een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk.

In de Zeeheldenbuurt renoveert Salverda Bouw voor SWZ 52 woningen in De Keyzerstraat en de Abel Tasmanstraat. Voor het vaststellen van de werkzaamheden heeft SWZ vooraf de input van de bewoners gevraagd.

De werkzaamheden verschillen per blok. Bij een deel van de woningen is namelijk al eerder onderhoud uitgevoerd aan de bovenverdieping en aan de daken.

De woningen worden energiezuiniger gemaakt door o.a. het vervangen van enkel glas in HR++ glas, het (na) isoleren van de spouwmuren, en waar nog niet uitgevoerd: het isoleren van de daken waarbij ook de goten en de dakramen vervangen worden. Dit verhoogt het wooncomfort voor de huurders.

Daarnaast krijgt het buitenschilderwerk een volledige onderhoudsbeurt.

Huurders kunnen kiezen voor vloerisolatie in de woonkamer (m.u.v. de bovenwoningen) en voor het vernieuwen van de badkamer, toilet en/of keuken als deze ouder zijn dan 15 jaar. Ook kunnen huurders kiezen om elektrisch te koken. Ze krijgen dan in plaats van de gasaansluiting een elektrische aansluiting in de keuken.

De werkzaamheden starten na de zomer.

Bewoners worden geïnformeerd over welke werkzaamheden in hun woning plaatsvinden, en ze krijgen een bewonersbrochure met uitgebreide informatie.

Adressen:

De Keyzerstraat 1 t/m 41

De Keyzerstraat 32 t/m 40 A

Abel Tasmanstraat 1 t/m 11, 15 en 17