Renovatie Gombertstraat en Wanningstraat

Holtenbroek is niet alleen een groene wijk met speelveldjes, je vindt er ook veel mensen van verschillende komaf, leeftijden en gezinssamenstellingen. Dat maakt de wijk divers. Holtenbroek heeft een grote verandering ondergaan. Moderne gezinswoningen hebben de oude flats grotendeels vervangen en het Deltion College is een blikvanger van de wijk geworden. Het wijkcentrum is een belangrijk ontmoetingspunt voor bewoners, waar verschillende organisaties onderdak hebben gevonden of spreekuur houden zoals Travers Welzijn, Sociaal wijkteam en Sociale Raadslieden.

SWZ renoveert 54 appartementen in 2 appartementencomplexen aan de  Gombertstraat (nr. 37-71, 73-107) en 1 appartementencomplex aan de Wanningstraat (nr. 28-62). De renovatie wordt uitgevoerd door Nijhuis Bouw, Lenferink en Breman. Alle huurders hebben met de renovatie ingestemd

De appartementen krijgen een flinke kwaliteitsimpuls, waardoor huurders nog prettiger wonen. Zo worden ze technisch verbeterd, verduurzaamd (gasloos en optioneel zonnepanelen), installaties worden vervangen en de uitstraling van de appartementen wordt verbeterd. Ook worden keukens ouder dan twintig jaar op verzoek vervangen. 

De renovatie van eerste flat aan de Gombertstraat is inmiddels volledig afgerond. De tweede flat aan de Gombertstraat is kort na de zomervakantie gereed. Eind oktober 2021 is de hele renovatie gereed.

Video
Een opsomming van de voorlopige plannen is te zien in onderstaande video.

Bekijk hier de beelden uit de modelwoning:


Kijk voor meer informatie over de buurt op www.zwolle.nl/holtenbroek.