Renovatie Gombertstraat en Wanningstraat

Holtenbroek is niet alleen een groene wijk met speelveldjes, je vindt er ook veel mensen van verschillende komaf, leeftijden en gezinssamenstellingen. Dat maakt de wijk divers. Holtenbroek heeft een grote verandering ondergaan. Moderne gezinswoningen hebben de oude flats grotendeels vervangen en het Deltion College is een blikvanger van de wijk geworden. Het wijkcentrum is een belangrijk ontmoetingspunt voor bewoners, waar verschillende organisaties onderdak hebben gevonden of spreekuur houden zoals Travers Welzijn, Sociaal wijkteam en Sociale Raadslieden.

Nijhuis Bouw, Lenferink en Breman bereiden samen met SWZ een renovatie voor, voor 2 gebouwen aan de Gombertstraat en 1 gebouw aan de Wanningstraat in Holtenbroek. Het gaat om 54 appartementen. Inmiddels is er 100% akkoord van de bewoners!

De appartementen krijgen een flinke kwaliteitsimpuls, waardoor huurders nog prettiger wonen. Zo worden ze technisch verbeterd, verduurzaamd (gasloos en optioneel zonnepanelen), installaties worden vervangen en de uitstraling van de appartementen wordt verbeterd. Ook worden keukens ouder dan twintig jaar op verzoek vervangen. Huurders ontvangen binnenkort een uitgebreid renovatievoorstel.

De renovatie wordt in 2021 wordt uitgevoerd.

Video
Een opsomming van de voorlopige plannen is te zien in onderstaande video.

Bekijk hier de beelden uit de modelwoning:


Kijk voor meer informatie over de buurt op www.zwolle.nl/holtenbroek.

Heeft u verder nog vragen?

038-468 0123

Antwoord binnenĀ 5 werkdagen