Renovatie Goudsbloemstraat en omgeving

De wijk Assendorp staat vooral bekend om de knusse straatjes met de vooroorlogse woningen en markante gebouwen zoals het Dominicanenklooster, de St. Jozefkerk en de Oude Ambachtsschool. Maar Assendorp heeft ook nieuwbouw, zoals op de plek van het voormalige ziekenhuis Weezenlanden. Assendorp is een wijk waar iedereen zich thuis kan voelen: studenten, ouderen, gezinnen, ondernemers en kunstenaars. Assendorp is samengesteld uit de buurten Nieuw-Assendorp, Oud-Assendorp, Pierik, Stationsbuurt, Hanzeland, Weezenlanden en het bedrijventerrein Marslanden met het groene en gezellige Doepark Nooterhof.

Vanaf april 2020 renoveert Bouwbedrijf Meijer uit Raalte, 96 sociale huurwoningen van SWZ in de wijk Assendorp.

SWZ wil de woningen energiezuiniger maken en een betere uitstraling geven. Dit betekent het plaatsen van dubbelglas daar waar nu nog enkel of oud dubbel glas zit, het (na)isoleren van de spouwen, het aanbrengen van dakisolatie en nieuwe dakpannen en het zorgen voor kierdichting. Tevens hebben de bewoners de keuze voor zonnepanelen. Dit totaalpakket levert de bewoner naast een financieel voordeel ook extra wooncomfort op.

De buitenwerkzaamheden zijn in het najaar 2020 afgerond.

Begin 2021 is er gestart met glasvervanging, houtrot herstel, schilderwerk en het vervangen van voordeuren. Er wordt gewerkt volgens de COVID-19 voorschriften van het RIVM.

 

 Adressen:

Goudsbloemstraat 1-47 (oneven nummers), 16-34 (even nummers)

Molenweg 192, 196-212, 216-240 (even nummers)

Leliestraat 59-77 (oneven nummers)

Papaverstraat 14-20 (even nummers)

Asterstraat 3-15 (oneven nummers)

Lijsterbesstraat 7-11, 15-25 (oneven nummers)

Assendorperstraat 199 en 201