Vertaal deze pagina

De wijk Assendorp staat vooral bekend om de knusse straatjes met de vooroorlogse woningen en markante gebouwen zoals het Dominicanenklooster,  de St. Jozefkerk en De Oude Ambachtsschool. Maar Assendorp heeft ook nieuwbouw, zoals op de plek van het voormalige ziekenhuis Weezenlanden. Assendorp is samengesteld uit de buurten Nieuw-Assendorp, Oud-Assendorp, Pierik, Stationsbuurt, Hanzeland en Weezenlanden. Midden in de wijk loopt de Assendorperstraat met een gevarieerd winkelaanbod,  typische  buurtwinkels en eettentjes uit verschillende culturen.

 

Aan de Mimosastraat, op de locatie die ook wel bekend staat als De Vlindertuin (naast De Oude Ambachtsschool), realiseert SWZ 28 huurwoningen voor de duur van 15 jaar. Hier komen 22 appartementen van 36 vierkante meter en 6 appartementen van 18 vierkante meter.

 

Iedere woning heeft een nette basic keuken met 4-pits kookplaat, deze kan geplaatst worden op bijvoorbeeld een lage koelkast. De binnenwanden zijn geschilderd en behangen en op de vloer komt PVC in houtlook. Voor de ramen komen gordijnen te hangen. Daarnaast is de verwarming, het warmwater en het koken elektrisch geregeld (all-electric).

 

De netto huurprijs voor een twee kamerappartement bedraagt € 510,- en voor een één kamerappartement € 398,50 per maand. De bijkomende servicekosten bedragen € 56,90 per maand (o.a. € 30,00 voor elektra en € 5,50 voor water). U hoeft zich niet zelf aan te melden bij Vitens en/of een energieleverancier. 

 

Deze woningen zijn speciaal voor mensen die dringend woonruimte nodig hebben. De verwachting is dat de woningen in het eerste kwartaal van 2019 klaar zijn voor bewoning. Ze worden verhuurd via instanties of via De Woningzoeker.

 

Kijk voor meer informatie over de buurt op www.zwolle.nl/assendorp en klik hier om de woningen van de binnenkant te bekijken.

Locatie

Heeft u verder nog vragen?

038-468 0123

Antwoord binnen 5 werkdagen