‘Holtenbroek knapt steeds meer op’

Holtenbroek heeft de laatste jaren veel veranderingen doorgemaakt. Ton Ramaker (67), huurder bij SWZ, weet er alles van. Hij woont er al ruim 30 jaar. Vroeger in de Beethovenlaan en Klooienberglaan en sinds een jaar of 10 aan de Gombertstraat.


Ton Ramaker voor zijn flat aan de Gombertstraat.

“Holtenbroek knapt steeds meer op”, vertelt hij. “Lange tijd had Holtenbroek geen goed imago. De renovaties van de afgelopen jaren hebben ervoor gezorgd dat dit imago verandert. Zo zijn er complexen gesloopt en is daarvoor nieuwbouw in de plaats gekomen. Ook hebben veel straten nu zowel koop- als huurwoningen.” Ramaker is blij met deze verandering. “Dat ze de boel opknappen vind ik een goede zaak. Holtenbroek is een prachtige wijk. Het is mooi groen, je kan er lekker wandelen en er woont een diverse groep mensen. Ook de winkels zijn om de hoek. Ik voel me er erg thuis.”

Ramaker maakte zelf twee keer een renovatie mee. “De laatste renovatie was drie jaar geleden aan de Gombertstraat. Dit was een grote ingreep. De hele buitenkant is opgeknapt. De gevel ging eruit en er kwam een nieuwe voor in de plaats. Ook kregen de woningen een nieuwe keuken, badkamer en toilet.” Ramaker is blij met het resultaat.Saamhorigheid
Ramaker vertelt over de saamhorigheid die hij dagelijks ervaart: “Mensen begroeten elkaar op straat. Zelf hou ik ervan om een praatje te maken. Als ik iemand op straat met een bos bloemen zie lopen vraag ik: ‘heb je iets goed te maken?’. Mensen vinden dat erg leuk en staan open voor een gesprek.”

Ook het contact met zijn directe buren is goed. “Sommige buren kom ik op de gang tegen. Dan is het van: ‘hé buurman!’ en maken we een kletspraatje. We lopen de deur niet plat bij elkaar, maar zijn er wel voor elkaar als we iets nodig hebben.”

Glimlachend vertelt Ramaker dat hij niet van plan is de wijk te verlaten. “Mocht ik gaan verhuizen, dan blijf ik sowieso in Holtenbroek wonen. Maar voorlopig zit ik in deze woning nog hartstikke goed.”