‘Schulden… 5 tips om het onder controle te krijgen!’

Niemand heeft graag betalingsproblemen. Maar wat moet je doen als deze er eenmaal zijn? Zijn er tips om het onder controle te krijgen? Team Huurincasso geeft hieronder 5 tips voor als je betalingsproblemen hebt.

1. Vraag om hulp

Vraag om hulp, hoe moeilijk het soms ook is. Neem contact op met het team Huurincasso van SWZ. Stuur een mail naar info@swz.nl, bel naar 038-4680123 of stuur een WhatsApp bericht naar 097-011662002.

Als je een betalingsprobleem hebt, willen we graag zo snel mogelijk met je in contact komen. We gaan samen op zoek naar een oplossing. Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe sneller wij in actie kunnen komen om naar een oplossing te zoeken!

Ook bij het sociaalwijkteam Zwolle kun je terecht. Zij bieden hulp aan op allerlei leefgebieden waaronder ook werk en inkomen. Zij kunnen samen met je kijken naar de beste hulp. Daarnaast kun je terecht bij de Sociale Raadslieden in Zwolle om te praten over je probleem wanneer je dat ergens anders niet durft of kunt.

2. Het treffen van een regeling

Als je betalingsproblemen hebt, kun je bij SWZ terecht voor het maken van een betalingsregeling. Met een betalingsregeling kun je een openstaand bedrag in delen betalen. Daarnaast is er de mogelijkheid om ervoor te kiezen om de huur via een automatische incasso te betalen. Op deze manier weet je zeker dat je de huur betaalt en hoef je er verder niet aan te denken. Om dit te regelen, moet je het machtigingsformulier invullen en ondertekenen. Bekijk onze website voor meer informatie of klik hier om direct een automatisch incasso af te sluiten.

3. Kijk of je in aanmerking komt voor huurverlaging

Heb je de afgelopen jaren een inkomensafhankelijke huurverhoging gehad. En is het huishoudinkomen gedaald onder de € 41.056? Wellicht kom je dan in aanmerking voor een huurverlaging. Als dat zo is kun je bij ons terecht voor een verzoek tot huurverlaging. Kijk voor meer informatie hierover op onze website.

4. Kijk of je bepaalde kosten kunt verminderen

Kijk of je ook nog andere kosten omlaag kunt brengen. Je kunt bijvoorbeeld geld besparen op je energiekosten. Doe de lichten uit in ruimtes waar je niet bent, beperk de temperatuur tijdens de nacht en als je niet thuis bent en let op uw temperatuurinstelling: elke graad minder levert ongeveer 6% besparing op! Klik hier voor meer tips om je stookkosten zo laag mogelijk te houden.

5. Kom je in aanmerking voor toeslagen of  andere inkomensaanvullende voorzieningen?

‘Aan de kant moet staan’ of omdat er geen geld over is, is natuurlijk verschrikkelijk. Er bestaan in Nederland meerdere aanvullende inkomensvoorzieningen om mensen met een kleine portemonnee te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan huurtoeslag of zorgtoeslag. Ook de gemeente Zwolle biedt verschillende gemeentelijke regelingen aan voor zowel volwassenen als voor kinderen.

 

Naast bovenstaande tips kunt u ook bij het Nibud terecht voor meer informatie, verschillende tips, handigheden en rekentools.