Vertaal deze pagina

Holtenbroek is niet alleen een groene wijk met speelveldjes, je vindt er ook veel mensen van verschillende komaf, leeftijden en gezinssamenstellingen. Dat maakt de wijk divers. Holtenbroek heeft een grote verandering ondergaan. Moderne gezinswoningen hebben de oude flats grotendeels vervangen en het Deltion College is een blikvanger van de wijk geworden. Het wijkcentrum is een belangrijk ontmoetingspunt voor bewoners, waar verschillende organisaties onderdak hebben gevonden of spreekuur houden zoals Travers Welzijn, Sociaal wijkteam en Sociale Raadslieden.

In de wijk Holtenbroek, aan de Schubertstraat 39 realiseert Trebbe Bouw in opdracht van Woningstichting SWZ een nieuw appartementencomplex. Op de locatie stond een voormalige basisschool die inmiddels door de gemeente is gesloopt. De mozaiek tableau’s uit de tuinmuur rondom de school zijn bewaard gebleven en krijgen een plek bij de entree van het nieuwe gebouw.

Het nieuwe appartementencomplex wordt duurzaam en er is gekozen voor verschillende circulaire oplossingen. Zo worden de stoeptegels die voorheen op het schoolplein lagen, gebroken en verwerkt in de plint van het appartementencomplex. De hoofdentree wordt bekleed met gebruikte houten latten. De keuken, badkamer en het toilet worden gerealiseerd met circulaire producten. De bergingsdeuren krijgen allemaal een circulair slot en een circulair binnenkozijn dat is vervaardigd uit gebruikt (balk)hout.
De installatie bestaat uit een ventilatiewarmtepomp en pv-panelen en is gemakkelijk te bedienen.

Het appartementencomplex is geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens, bestaat uit vier bouwlagen en biedt plaats aan 27 appartementen. De appartementen zijn circa 70 m2 groot.

Naar verwachting wordt in januari 2021 gestart met de bouw. De oplevering staat gepland voor eind 2021. De woningen worden eind voorjaar 2021 verhuurd via De Woningzoeker.

Locatie

Heeft u verder nog vragen?

038-468 0123

Antwoord binnen 5 werkdagen