Vertaal deze pagina

Holtenbroek is niet alleen een groene wijk met speelveldjes, je vindt er ook veel mensen van verschillende komaf, leeftijden en gezinssamenstellingen. Dat maakt de wijk divers. Holtenbroek heeft een grote verandering ondergaan. Moderne gezinswoningen hebben de oude flats grotendeels vervangen en Deltion College is een blikvanger van de wijk geworden. Het wijkcentrum is een belangrijk ontmoetingspunt voor bewoners, waar verschillende organisaties onderdak hebben gevonden of spreekuur houden zoals Travers Welzijn, Sociaal wijkteam en Sociale Raadslieden.

Nijhuis Bouw voert in opdracht van SWZ de renovatie van 108 woningen aan de Lassuslaan, de Buxtehudestraat en Frobergerstraat in Holtenbroek uit.

De verwarmingsinstallatie wordt grotendeels vervangen. Het dak, de gevel en het plafond van de bergingen worden geïsoleerd. Voor de verdere besparing van de energie kunnen bewoners kiezen voor zonnepanelen op het dak. Hierdoor verbetert het energielabel van de woningen van F naar minimaal A.

De bewoners kunnen in het project ook kiezen voor de verbetering van de badkamer, keuken en toilet.

De entrees worden vergroot om de uitstraling van het gebouw te verbeteren. Er komt een achteringang zodat de bewoners makkelijker bij de groenstrook achter hun flat kunnen komen.

 In mei 2019 zijn de werkzaamheden gestart. De verwachting is dat alles in het najaar van 2020 klaar is.

Adressen:

  • Buxtehudestraat 17 t/m 51, 69 t/m 103
  • Frobergerstraat 17 t/m 51, 69 t/m 103
  • Lassuslaan 57 t/m 91, 109 t/m 143

Kijk voor meer informatie over de buurt op www.zwolle.nl/holtenbroek

Locatie

Heeft u verder nog vragen?

038-468 0123

Antwoord binnen 5 werkdagen