Vertaal deze pagina

Holtenbroek is niet alleen een groene wijk met speelveldjes, je vindt er ook veel mensen van verschillende komaf, leeftijden en gezinssamenstellingen. Dat maakt de wijk divers. Holtenbroek heeft een grote verandering ondergaan. Moderne gezinswoningen hebben de oude flats grotendeels vervangen en Deltion College is een blikvanger van de wijk geworden. Het wijkcentrum is een belangrijk ontmoetingspunt voor bewoners, waar verschillende organisaties onderdak hebben gevonden of spreekuur houden zoals Travers Welzijn, Sociaal wijkteam en Sociale Raadslieden.

Mateboer Bouw bv gaat namens SWZ de flats Elvis Presley en Louis Armstrong aan de Palestrinalaan 561-839 en 917-1195 renoveren. Doel van het project is niet alleen de bouwtechnische zaken aan te pakken maar er wordt ook ingezet op het verbeteren van de directe woonomgeving. Dit doen we zowel door aanpassingen aan het gebouw maar ook door het faciliteren van de inzet van bewoners en welzijnswerk.

Het plan is op hoofdlijnen:

  • Verplaatsen van de bergingen van de eerste verdieping naar de begane grond. De garages verdwijnen hierdoor.
  • De entrees worden vergroot en er komt een buurtkamer op de begane grond.
  • Op de eerste verdieping komen woningen in plaats van bergingen.
  • De bestaande woningen krijgen nieuwe gevels, de ventilatie wordt verbeterd en de verwarming en warmwater vernieuwd.
  • De badkamer en keuken worden vernieuwd als ze er aan toe zijn.
  • Het toilet wordt vernieuwd.

Meer informatie hierover kunt u lezen in de Bouwmaatjes. Deze vindt u rechts op deze pagina. Hier vindt u ook de veel gestelde vragen en antwoorden.

De planning is dat we in september 2020 starten aan de Louis Armstrong flat met de begane grond. De eerste woning is in januari 2021 aan de beurt. De laatste woning in de Elvis Presleyflat wordt net voor de zomer van 2022 opgeleverd.

Kijk voor meer informatie over de buurt op www.zwolle.nl/holtenbroek

Locatie

Heeft u verder nog vragen?

038-468 0123

Antwoord binnenĀ 5 werkdagen