Vertaal deze pagina

De wijk Assendorp staat vooral bekend om de knusse straatjes met de vooroorlogse woningen en markante gebouwen zoals het Dominicanenklooster,  de St. Jozefkerk en de Oude Ambachtsschool. Maar Assendorp heeft ook nieuwbouw, zoals op de plek van het voormalige ziekenhuis Weezenlanden. Assendorp is samengesteld uit de buurten Nieuw-Assendorp, Oud-Assendorp, Pierik, Stationsbuurt, Hanzeland en Wezenlanden. Midden in de wijk loopt de Assendorperstraat met een gevarieerd winkelaanbod,  typische  buurtwinkels en eettentjes uit verschillende culturen.

 

Projectontwikkelaar Novaform realiseert hier 36 sociale huurappartementen voor SWZ. Er komen 34 appartementen met 2 slaapkamers en 2 appartementen met 1 slaapkamer. De woningen krijgen CV met vloerverwarming en een aansluiting voor elektrisch koken. Elke woning krijgt een berging en een eigen parkeerplek.

Bijzonder aan dit gebouw is dat boven de entree van dit nieuwe appartementencomplex het beeld ‘de Barmhartige Samaritaan’ teruggeplaatst wordt. Dit beeld werd eerder succesvol uit de gesloopte zusterflat verwijderd.

 

De bouw van het appartementencomplex is klaar. De woningen zijn verhuurd en opgeleverd.

Kijk voor meer informatie over de buurt op www.zwolle.nl/assendorp

Locatie

Heeft u verder nog vragen?

038-468 0123

Antwoord binnen 5 werkdagen