Vertaal deze pagina

De wijk Assendorp staat vooral bekend om de knusse straatjes met de vooroorlogse woningen en markante gebouwen zoals het Dominicanenklooster,  de St. Jozefkerk en de Oude Ambachtsschool. Maar Assendorp heeft ook nieuwbouw, zoals op de plek van het voormalige ziekenhuis Weezenlanden. Assendorp is samengesteld uit de buurten Nieuw-Assendorp, Oud-Assendorp, Pierik, Stationsbuurt, Hanzeland en Wezenlanden. Midden in de wijk loopt de Assendorperstraat met een gevarieerd winkelaanbod,  typische  buurtwinkels en eettentjes uit verschillende culturen.

Projectontwikkelaar Novaform realiseert hier 36 sociale huurappartementen voor SWZ. Bijzonder aan dit gebouw is dat boven de entree van dit nieuwe appartementencomplex het beeld ‘de Barmhartige Samaritaan’ teruggeplaatst wordt. Dit beeld werd eerder succesvol uit de gesloopte zusterflat verwijderd.

Er komen 34 appartementen met 2 slaapkamers en 2 appartementen met 1 slaapkamer. De woningen krijgen CV met vloerverwarming en een aansluiting voor elektrisch koken. Elke woning krijgt een berging en een eigen parkeerplek.

De bouw is gestart. De oplevering staat gepland in het najaar van 2020.

 

Kijk voor meer informatie over de buurt op www.zwolle.nl/assendorp

Doorstroomregeling
Voor 18 van 36 appartementen geldt een voorrangsregeling voor doorstroom. Een mooie kans voor iedereen die een eengezinswoning in Zwolle leeg achterlaat van SWZ, deltaWonen of Openbaar Belang en wil doorstromen naar een gelijkvloers appartement in de binnenstad aan de Luttenbergstraat.

Hieronder meer informatie over deze regeling:

- Veel gestelde vragen en antwoorden
- Plattegronden: Er zijn twee type appartementen van toepassing op deze regeling:
  Type 1 en Type 2.De appartementen op de begane grond hebben een terras en op de overige verdiepingen een balkon.

Voor de doorstroomregeling zijn de volgende huisnummers van toepassing:
Begane grond: 75, 77,79
1e verdieping: 87,89,91
2e verdieping: 99,101,103
3e verdieping: 111, 113, 115
4e verdieping: 123, 125, 127
5e verdieping: 135, 137, 139

U vindt de verdeling van alle huisnummers op deze plattegrond.

Inmiddels zijn alle woningen verhuurd

 

 

Locatie

Heeft u verder nog vragen?

038-468 0123

Antwoord binnen 5 werkdagen