Elektrisch koken

Elektrisch koken is goed voor het milieu én uw portemonnee. Kookt u nog niet elektrisch en wilt u dit wel? Klik hier om dit bij SWZ aan te vragen.

Veel gevraagd over Elektrisch koken

Ik wil graag elektrisch koken. Kunnen jullie mij helpen?

Algemeen

Als wij uw keuken vervangen, dan krijgt u een elektrische kookaansluiting. Ook in woningen waar een nieuwe huurder in komt, wordt niet meer op gas gekookt. Dit geldt ook voor nieuwbouwwoningen. 

Kookt u nu op gas, maar wilt u elektrisch koken? Dat kan. Klik hier om dit aan ons door te geven. Wij regelen dit voor u. Dit kost u niets. Onze servicedienst neemt contact met u op om een afspraak te maken.

Let op! Wij doppen de gasleiding in uw woning af. U kunt dan niet meer op gas koken.

U kunt een kookplaat via SWZ bestellen. Kijk voor meer informatie en de kosten op www.swz.nl/koken. U betaalt de kookplaat in één keer via een automatische incasso. U kunt hiervoor geen betalingsregeling treffen.

U mag ook zelf een kookplaat aanschaffen. Bekijk voor tips de de flyer Elektrische kookaansluiting.

Ik wil graag een elektrische kookplaat met oven. Kan dat?

Algemeen

Dat kan. Let er goed op dat de elektrische kookplaat met oven kan worden aangesloten op een 2 fasen aansluiting en een vermogen heeft van maximaal 7360 Watt. Veel elektrische kookplaten met oven vragen meer dan 7360 Watt. Hier is een 3 fasen aansluiting voor nodig.

U kunt zelf een 3 fasen aansluiting aan laten leggen. Laat dit wel doen door een erkend installateur.
Let op: door het verzwaren van de aansluiting naar een 3 fasen aansluiting worden de maandelijkse kosten voor verbruik ook hoger.

In mijn woning zit een aansluiting voor elektrisch koken. Wat voor kookplaat moet/kan ik kopen?

Algemeen

Dit moet een 2 fasen kookplaat zijn met een maximaal vermogen van 7360 Watt. Bekijk ook eens de flyer Elektrische kookaansluiting.

U kunt ook een kookplaat via SWZ bestellen. Kijk voor meer informatie en de kosten op www.swz.nl/koken.

Jullie halen de gasaansluiting weg in vrijkomende woningen. Er wordt een aansluiting gemaakt voor elektrisch koken. Leveren jullie ook een elektrische kookplaat?

Algemeen

U kunt een kookplaat via SWZ bestellen. Kijk voor meer informatie en de kosten op www.swz.nl/koken. Let op: u betaalt de kookplaat in één keer via een automatische incasso. U kunt hiervoor geen betalingsregeling treffen.

U mag ook zelf een kookplaat aanschaffen. Bekijk voor tips de de flyer Elektrische kookaansluiting.

Het keukenblok heeft geen inbouwmogelijkheid voor een elektrische kookplaat. Wat nu?

Algemeen

Er zijn verschillende vrijstaande kookplaten te koop. Deze kunt u bijvoorbeeld op de ijskast of het aanrecht zetten.

Wat heb ik nodig om mijn elektrische kookplaat aan te sluiten?

Algemeen

Het is belangrijk dat u een perilex-stekker laat aansluiten op uw kookplaat. Dit kunt u vragen bij de winkel waar u de kookplaat koopt of aan een installateur. Komt u er met de winkel of installateur niet uit? Laat het ons dan weten via (038) 468 01 23.