Huurtoeslag

Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de huurkosten. Uw inkomen en de hoogte van uw huur bepalen of u recht hebt op huurtoeslag. U kunt huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst via www.toeslagen.nl.

Veel gevraagd over Huurtoeslag

Kan ik huurtoeslag krijgen?

Algemeen

Dit hangt af van uw situatie. De huurtoeslag wordt berekend door de Belastingdienst.  Maak een proefberekening op www.toeslagen.nl om te kijken of u recht heeft op huurtoeslag. U kunt voor advies ook bellen met de Belastingtelefoon: 0800 - 0543.

Waar kan ik meer informatie vinden over huurtoeslag?

Algemeen

Kijkt u op www.toeslagen.nl.

Hoe ontvang ik huurtoeslag?

Algemeen

De Belastingdienst stort de huurtoeslag elke maand rond de 20e op uw eigen rekening. De huurtoeslag is voor de huur van de komende maand.

Hoe vraag ik huurtoeslag aan?

Algemeen

Dit doet u bij de Belastingdienst via www.toeslagen.nl. U kunt ook gratis bellen met de Belastingtelefoon 0800 - 0543. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.

Kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van huurtoeslag?

Algemeen

Ja. Bel hiervoor de Belastingtelefoon via 0800 - 0543. U kunt uw vragen ook stellen aan de Sociaal Raadslieden via (038) 456 97 00. Zij houden spreekuur in de wijk. Voor tijden en dagen zie de website.

Mijn inkomen of huishoudgrootte is veranderd. Moet ik nu wat doen?

Algemeen

Als u huurtoeslag krijgt, moet u dit doorgeven aan de Belastingdienst via www.toeslagen.nl. U kunt ook bellen met de Belastingtelefoon 0800 - 0543. Houd uw burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.‚Äč

Waar kan ik zien voor welke servicekosten ik betaal?

Algemeen

Dat staat in de huurovereenkomst. Woont u al langer in de woning? Kijk dan in de brief over de jaarlijkse huurverhoging. Die sturen wij elk jaar vóór 1 mei naar onze huurders. U mag ook altijd contact met ons opnemen. Klik hier om dit per mail te doen.

Stopt mijn huurtoeslag als ik de huur opzeg?

Algemeen

Nee, die stopt niet vanzelf. Geef dit door aan de Belastingdienst via www.toeslagen.nl. Wij kunnen dit niet voor u doen. Als u het niet stopzet, moet u het later misschien terugbetalen.