Renovatie Buxtehudestraat en omgeving

SWZ en ontwikkelende bouwer Trebbe ondertekenden de overeenkomst voor de renovatie van 144 sociale huurwoningen aan de Buxtehudestraat en omgeving in Holtenbroek. Uniek is dat naast de sociale huurwoningen ook de eigenaren van de dertig koopwoningen een aanbieding krijgen voor de verduurzaming van de woning. Na de renovatie hebben de woningen weer een frisse uitstraling, zijn ze toekomstbestendig en energiezuinig.

Nico van der Beek, projectmanager bij SWZ: “We gaan met dit project de uitdaging aan om niet alleen oog te hebben voor onderhoud, maar ook voor andere thema’s. Zoals duurzaamheid, klimaatadaptie, natuur inclusief, biodiversiteit en leefbaarheid. Dit doen we niet alleen samen met de bewoners van onze huurwoningen, maar ook met de bewoners van de naastgelegen koopwoningen."

Eric van der Ploeg, Hoofd Productie bij Trebbe: “Het is mooi dat we met woningcorporatie SWZ onze samenwerking, die we vanuit de nieuwbouw hebben, kunnen continueren. Een gouden randje aan dit project is de integraliteit; ook bewoners van koopwoningen krijgen een aanbieding om ook hun woning toekomstbestendig te maken.”

Klaar voor de toekomst
De 144 sociale huurwoningen liggen in de wijk Holtenbroek aan de Buxtehudestraat, Morleystraat, Lubeckstraat, Praetoriusstraat en Frobergerstraat. Deze wit gestucte woningen krijgen onderhoud, worden verduurzaamd en de uitstraling van de woningen wordt onder handen genomen. Henk de Velde van KHV Architecten maakte het ontwerp. Ter Velde & Den Besten Ontwerp en Ingenieursbureau werkte de plannen verder uit. De kozijnen krijgen een nieuwe kleur, de buitenmuren worden opnieuw gesausd en het dak van de woningen krijgt een groter overstek. Een leuk detail is dat de woningen verschillende voordeuren krijgen, wat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Naast de uitstraling van de woningen, wordt ook de energiezuinigheid van de woningen verbeterd.

Groen in de wijk
Binnen de renovatie is veel aandacht voor natuurinclusiviteit. Samen met de bewoners wordt nagedacht over het meer vergroenen van de voortuinen, zodat het regenwater beter kan infiltreren en er meer groen komt in de tuin. Ook worden er nestvoorzieningen voor vleermuizen, mussen en zwaluwen aangebracht.

De planning
De plannen zijn op dit moment in voorbereiding. Ruim 70% van de bewoners is akkoord met de plannen. Naar verwachting wordt in april van 2022 gestart met de werkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt worden de werkzaamheden nog voor de kerst van 2022 afgerond.

Meer weten over dit project? Ga naar de projectenpagina.