74 nieuwe appartementen in Holtenbroek

Holtenbroek wordt steeds mooier! Dura Vermeer gaat voor SWZ appartementen bouwen voor de sociale - en middenhuur aan de Palestrinalaan. Hiervoor worden 36 appartementen gesloopt en komen er 74 terug. Een mooie stap om meer woningzoekenden te helpen aan een betaalbare, duurzame woning in Zwolle.

Over de bouw
Er komen twee woongebouwen met elk vijf woonlagen. Eén woongebouw is voor sociale huur en de andere voor middenhuur. Dit betekent dat ook woningzoekenden die net te veel verdienen voor een sociale huurwoningen, ook in aanmerking komen voor deze appartementen.

Bij dit project is er veel aandacht voor leefbaarheid en veiligheid. Zo komen op de begane grond appartementen en een goed verlichte inpandige fietsenstalling met een glazen gevel, wat een ruimtelijk en veilig gevoel met zich meebrengt. Er is veel groen rondom de gebouwen. Dura Vermeer en SWZ gaan hier samen met de wijkbewoners invulling aan geven.

Planning
De verwachting is dat in het 1e kwartaal van 2022 gestart wordt met de bouw. In de eerste helft van 2023 zijn de appartementen dan klaar. Deze worden allemaal op www.dewoningzoeker.nl aangeboden. Meer informatie over dit project met o.a. meer afbeeldingen van hoe het eruit gaat zien, vindt u op www.swz.nl/palestrinalaan