Leeftijd SamSam Huis verlaagd naar 55-plus

Aan de Albert Cuypstraat bouwt Gebr. Meijer uit Raalte in opdracht van SWZ appartementen speciaal voor alleenstaande ouderen, het SamSam Huis. Dit is een uniek woonconcept waarbij de bewoners zelfstandig wonen, maar ook gezamenlijke ruimtes delen. Ideaal voor ouderen die zich weleens eenzaam voelen. In eerste instantie was dit project bedoeld voor 70-plussers. Wij merken dat deze woonbehoefte er ook is voor 55-plussers. Daarom verlagen wij de leeftijdsgrens van 70-plus naar 55-plus.

Wat bouwen we?
Er komen 20 appartementen op de 1e en 2e verdieping voor alleenstaande 55-plussers, verdeeld over 4 blokken van 5 appartementen. Net als in een studentenhuis wonen de bewoners zelfstandig, maar delen ze ook ruimtes. Gezelschap is dus altijd dichtbij. De overige 10 appartementen op de begane grond zijn zelfstandige appartementen zonder gezamenlijke ruimtes. Deze worden verhuurd aan 45-plussers.

Over de gedeelde appartementen
Iedere bewoner heeft een eigen woonkamer met een kleine keuken, een slaapkamer en een badkamer. Zij delen daarnaast samen een woonkamer, hobbykamer, een grote keuken en een logeerkamer. Uiteraard is er een lift in het complex.

Planning
De bouw is al in volle gang. SWZ verwacht de appartementen in de zomer van 2023 te verhuren. Er is een speciale aanmeldprocedure voor het SamSam Huis. De overige appartementen komen op dewoningzoeker.nl.

Alles over het project is te lezen op deze pagina.