Overeenkomst getekend voor nieuwbouw Reede

Jauke Klein, commercieel directeur bij Plegt-Vos en Wiepke van Erp Taalman kip, directeur-bestuurder bij SWZ, tekenden vandaag een samenwerkingsovereenkomst. Plegt-Vos bouwt in Breezicht Noord (Stadshagen), buurtschap Reede, 10 eengezinswoningen. Een blok met 6 woningen voor de sociale huur en een blok met 4 woningen voor de midden huur.

Over de bouw
Levendigheid en natuur ontmoeten elkaar in Breezicht Noord. Het gebied ligt aan de groene rand van Stadshagen, naast de Milligerplas. Er zijn 4 buurschappen: Wierde, Beemd, Reede en Kragge.

De woningen worden duurzaam gebouwd. Ze zijn goed geïsoleerd, krijgen zonnepanelen op het dak en zijn gasloos. Er komt een warmtepomp met koelfunctie en vloerverwarming. Elke woning krijgt 3 slaapkamers. Mark Meulenkamp, projectmanager bij SWZ: “In deze tijd is het extra fijn voor de toekomstige huurders dat ze straks in een volledig verduurzaamd huis wonen.”

In Reede laat SWZ ook 4 woonwagens bouwen. Deze worden verhuurd in de sociale huur categorie. Meer informatie over de woonwagens volgt later op de projectenpagina.

Planning
Naar verwachting wordt er in het najaar van 2023 gestart met de bouw. De oplevering staat gepland voor het einde van het voorjaar in 2024. De woningen worden verhuurd via De Woningzoeker.

Ga voor meer informatie naar de projectenpagina.

De afbeeldingen geven een impressie. Het definitieve ontwerp wordt nog vastgesteld.