Let op: er gaan nep mails rond van WoningNet

Al een tijd worden er uit naam van WoningNet nep e-mails en sms'jes gestuurd. Dit wordt phising genoemd. Ook een aantal woningzoekenden die bij de Woningzoeker ingeschreven staan ontvangt deze berichten. De berichten worden niet door ons en ook niet door WoningNet verstuurd en hebben niets te maken met de Woningzoeker.

In het bericht staat dat u via iDEAL geld moet betalen om uw inschrijving bij WoningNet te verlengen. Er wordt hiervoor een link meegestuurd. Wij adviseren u dringend om niet op de link te klikken en de afzender te blokkeren. De afzender probeert via de link toegang te krijgen tot uw bankrekening.

Heeft u toch op de link geklikt?
N
eem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank om aan te geven dat er sprake is van digitale oplichting. Ook adviseren wij u om aangifte te doen bij de politie. Op de website van de Fraudehelpdesk leest u welke stappen u nog meer kunt ondernemen. 

Er is geen sprake van een lek of hack vanuit ons systeem. Het gaat om een landelijke ontwikkeling. Zie ook dit bericht van het programma Opgelicht van de Avrotros.