Muurschildering op Elvis Presleyflat in Holtenbroek

Goed nieuws. Er komt een hele grote muurschildering op de Elvis Presleyflat. Het wordt een echte blikvanger in de wijk Holtenbroek. Een gezamenlijk initiatief van Trotse Muren en SWZ. Ook Travers Welzijn dacht mee.

Bewoners Holtenbroek gaven input
Een tijdje terug vroegen we bewoners van Holtenbroek mee te denken over het ontwerp. Wat past er in de wijk? Welk verhaal moet verteld worden? Met de input van wijkbewoners ging kunstenaar Roos de Graaf van RoosArt aan de slag. “Het ontwerp is prachtig en past goed in de wijk’, aldus Harry Boeve, senior wijkconsulent bij SWZ.

Het ontwerp
Roos: “Uit de reacties bleek dat Holtenbroek een fijne plek is om te wonen. Het is een kleurrijke wijk waar verschillende culturen samenwonen en kinderen samen spelen. De kinderen in mijn ontwerp zijn aan het lachen en spelen met verf. Zij stralen een pure vreugde uit. Zonder grenzen en onderscheid op basis van huidskleur of afkomst. De wereld door de ogen van een kind kent geen vooroordelen. Hun samenspel laat zien dat vriendschap en verbondenheid sterker zijn dan verschillen. In deze eenvoudige maar krachtige scène ligt een boodschap van hoop: dat we allemaal kunnen leren om met dezelfde onbevangenheid en liefde naar elkaar te kijken.” De volledige motivatie voor het ontwerp vind je op www.roosartpaintings.com/holtenbroek.

De werkzaamheden
Binnenkort starten Roos en haar helpers met het aanbrengen van het kunstwerk. Als alles meezit is de muurschildering in juli af. Kom gerust eens langs om Roos aan het werk te zien. Als de muurschildering klaar is, wordt het onderdeel van de Street Art Route in Zwolle. Deze vind je op www.trotsemuren.nl.

Het huidige kunstwerk
Het kunstwerk dat nu op de Elvis Presley te zien is, werd destijds gemaakt door Marit Otto, Jacomijn Schellevis en kinderen uit de flat. Om dit werk niet verloren te laten gaan krijgt het ontwerp een andere plek in de wijk Holtenbroek. Momenteel wordt er gezocht naar een geschikte locatie waar het werk goed tot zijn recht komt. Meer weten over het project destijds? Kijk op: Villa Palestrina - Community Art Kinder Kunst Project Holtenbroek