40 eengezinswoning in Aa-landen verduurzaamd

Vandaag tekenen Van Wijnen en SWZ de contracten voor het verduurzamen van 40 woningen in de Aa-landen. Van Wijnen renoveert in opdracht van SWZ eengezinswoning aan de Botlek en omgeving.

Over de renovatie
De renovatie bestaat deels uit noodzakelijk onderhoud, zoals bijvoorbeeld het herstellen van daken en vervangen van dakpannen en -ramen. Alle woningen worden van buiten geschilderd. Ook de brandveiligheid wordt verbeterd. Bewoners met een verouderde keuken, badkamer of toilet kunnen ervoor kiezen deze te vervangen. 

Verduurzaming
Naast het noodzakelijk onderhoud, worden de woningen verduurzaamd. De voorgevel, het paneel bij de achterdeur en de vloeren worden geïsoleerd. Ook wordt oud glas vervangen voor HR++ glas. De woningen krijgen betere ventilatie en er wordt een elektrische kookaansluiting geplaatst. Bewoners die nog geen zonnepanelen hebben, krijgen hiervoor een aanbod.

Planning
Er is een proefwoning gemaakt, zodat bewoners een indruk krijgen hoe hun woning er na renovatie uitziet. Bewoners worden uitgenodigd voor een inloopavond in de proefwoning. Vervolgens krijgen zij een renovatievoorstel. Daarna gaat SWZ bij hen langs voor een persoonlijk gesprek. De werkzaamheden starten na de zomer. De verwachting is dat alle werkzaamheden eind van het jaar zijn afgerond.

Kijk voor meer informatie over het project op www.swz.nl/botlek.

Op de foto: Jeroen de Boed (links) en Wiepke van Erp Taalman Kip (rechts)