Startmoment renovatie Oldenelerbroek

Mijlpaal
Een mooie mijlpaal en een goed moment om bij stil te staan. Wethouder Duurzame Stadsontwikkeling Arjan Spaans draaide symbolisch de gaskraan dicht. “Het is mooi dat er op zo’n grote schaal woningen aardgasvrij worden gemaakt. Dit is een grote stap in het verduurzamen van woningen. We zijn zo mooi op weg naar een toekomstbestendiger Zwolle.”

Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ: “We zijn blij dat huurders positief reageren op het plan om de woningen aardgasvrij te maken. De verduurzaming van de woningen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van onze huurders”. Martin Weghorst, directeur bij Nijhuis Bouw B.V. voegde daaraan toe: “We zijn trots om voor SWZ en haar bewoners zo’n mooi project te kunnen uitvoeren en hiermee de stad Zwolle weer iets mooier en duurzamer kunnen maken.” Breman Techniek B.V. zorgde voor de all-electric installatie. Gerwin Bos, directeur zegt hierover: “Mooi om als partner deel te nemen aan deze grootschalige aanpak. Vooral omdat wij onze expertise maximaal hebben kunnen inzetten voor een duurzaam en gezond leefklimaat voor de huurders van SWZ.”

Over de renovatie
Dat de woningen aardgasvrij worden, betekent dat de cv-ketel vervangen wordt voor een all-electric warmtepomp. Er komt voor de ventilatie een Warmte Terugwin ventilatiesysteem (WTW). Ook komt er een boiler en komen er zonnepanelen op het dak. Verder wordt het schilderwerk aan de buitenkant aangepakt, het dakraam vervangen en worden nieuwe voordeuren geplaatst.

Er zijn niet alleen sociale huurwoningen in de buurt, maar ook koopwoningen. Ook zij hebben van Nijhuis Bouw B.V. een aanbod gekregen. Dit zorgt voor een uniforme uitstraling van de woningen.

Planning
Als alles meezit, is de renovatie in het voorjaar van 2025 klaar. Kijk voor meer informatie op www.swz.nl/oldenelerbroek.