Tweede tuindag opnieuw een succes!

Na een succesvolle eerste tuindag, gingen 30 bewoners van de Buxtehudestraat en omgeving in Holtenbroek zaterdag opnieuw aan de slag in hun voortuin. De deelnemers waren zowel kopers als huurders. De tuindag is een samenwerking tussen Gemeente Zwolle, SWZ, Het Groene Doel en Stichting Straatboer en was mogelijk door een subsidie van de Provincie Overijssel. Op de tuindag kregen de deelnemers aarde, planten en materialen om zelf hun voortuin te vergroenen. Ook stond er een container om tuinafval af te voeren. 

Renovatie
De tuindag is onderdeel van de renovatie in deze wijk. Woningen aan de Buxtehudestraat, Morleystraat, Vincent Lubeckstraat, Praetoriusstraat en Frobergerstraat werden vorig jaar zowel van binnen als buiten opgeknapt. Door de voortuinen aan te pakken, wordt de uitstraling van de wijk nog mooier. Daarnaast is het goed voor de natuur. Een groene voortuin zorgt voor verkoeling in de zomer. Ook kan het regenwater beter wegstromen. 

Geslaagde dag
Harry Boeve, senior wijkconsulent bij SWZ: "Het is mooi om te zien dat er zoveel interesse is vanuit de bewoners om hun voortuin aan te pakken. Iedereen steekt de handen uit de mouwen. Buren helpen elkaar. Ook de flatcoaches zetten zich in om bewoners te helpen waar nodig. Al met al kijk ik terug op een mooie dag, met leuk contact tussen buren, Stichting Straatboer en SWZ. En natuurlijk een heel mooi resultaat voor de wijk!"

Onderstaande video geeft een indruk van de tuindag. Deze is gemaakt tijdens de eerste tuindag.